Bland sammen alle ingrediensene, utenom flaksalt og rosmarin, i en kjøkkenmaskin til deigen blir jevn og fin.
Finn frem formen du skal steke focacciaen i, og smør den godt eller legg i bakepapir.
Hell over deigen i formen. Den er veldig klissete, så bruk en slikkepott som er dyppet i olje for å få ut alt.
Smør så deigen likt utover hele formen med slikkepotten.
La deigen stå og heve i romtemperatur til minst dobbel størrelse. Jeg lot den stå i 4 timer.
Når deigen er ferdig hevet, skal vi lage huller i den. Jeg brukte rett og slett fingeren som var dyppet i olje, og lagde huller over hele. Etterpå drysset jeg over flaksalt og rosmarin.
Forslag til annen topping er soltørkede tomater, oliven, fetaost, og andre urter som du har tilgjengelig
Stek hele i ovnen på 220°C i 40 minutter
Denne er absolutt best med en gang, så jeg anbefaler å ikke lage mer enn det som skal spises med en gang. Allerede dagen etter vil de fleste bakverk bli tørrere og litt svampete i konsistensen.
Om du ønsker å lage opp en del på en gang, så kan man også fryse ned i ferdige oppskårne biter, med en gang. Da vil de holde seg bedre.