RIS'en allgrain ølsett

Kraftig, svært mørk og alkoholsterk

Logg inn for å skrive anmeldelse...
Varenr:100345
RIS'en er en kraftig, svært mørk og alkoholsterk Russian Imperial Stout. Tåler lang lagring. Dette er et ekstremt øl, og et resultat av et eksperiment som ble så godt at vi ikke kune la være å lansere det som et eget ølsett. Her er alkoholen, restsødmen og bitterheten i god balanse og ølet vil gi deg en opplevelse som få andre øl!
549,-
-+
6 på lager
BeskrivelseTeknisk infoTilbehørSupportKundeanmeldelser
Beskrivelse

RIS'en er en kraftig, svært mørk og alkoholsterk Russian Imperial Stout. Tåler lang lagring.

 

Dette er et ekstremt øl, og et resultat av et eksperiment som ble så godt at vi ikke kune la være å lansere det som et eget ølsett. Her er alkoholen, restsødmen og bitterheten i god balanse og ølet vil gi deg en opplevelse som få andre øl! Andelen spesialmalt er svært høy, med dertil lavere effektivitet ved mesking (dvs lavere OG enn normalt). Samtidig så tilsettes mørtk belgisk kandissukker for å øke andelen av gjærbart sukker, noe som gir den høye OG'en. Kandissukkeret tilfører også smak. Vi bruker en belgisk gjær som skal tåle den høye alkohol-prosenten, men også her kan du oppleve avvik og en høyere FG enn det vi oppgir. Totalt sett vil alkoholen, restsødmen og bitterheten være i god ballanse.

 

Stil: Imperial Stout
Alkoholprosent: ca 11,0%
Forventet OG ca 1.093, FG: ca 1.010
Bitterhet: 163 IBU – svært bitter, men ballansert mot restsødmen
Farge = 238 EBC (svart)
Beregnet for 20 liter vørter til gjæring. 

 

Innholder 6,3 kg knust  malt, klar til bruk:
Malt: Munich 1, Svartmalt, Carafa special type 1, Dark Rye malt, Roasted Barley, Special-B, flaket Barley og flaket havre.
Humle: Chinook, Columbus, Centennial og Amarillo
Gjær: 2 pakker Lallemand Abbaye Belgian Ale

Følger med i settet: 2,0 kg mørkt kandissukker, tilsettes siste 30min av koketiden og røres godt ut, til oppløst

 

Fremgangsmåte:
Meskes på 67 ° C i 60 minutter. Kokes i 60 minutter.
Humlen tilsettes iht. beskrivelse på humleposene.
Gjæres på ca. 16-20°C. Ved 16°C blir det en «renere» smak, ved 20°C får ølet mer preg av en Belgisk dobbel

 

Tilsett 6g sukker pr liter øl når ølet settes på flaske og la karbonere ved 20-28°C i ca 14 dager før settes kjølig. 
Benytt ca. halv sukkermengde ved naturlig karbonering på fat.

Link til detaljert beskrivelse og veilledning, A4 utskriftsformat 

 

Våre ølsett er såkalt all-grain sett (knust korn), utviklet og produsert ved vårt produksjonsanlegg i Grimstad.
Du kan lese mer om hvordan vi produserer våre ølsett, og se video fra produksjonen; klikk her.

Teknisk info

Produktinformasjon

Produsent Ølbrygging AS


Tilbehør
Support
Kundeanmeldelser
Logg inn for å skrive anmeldelse...
1800
Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.