1805 1805 1805

Skjærgårdsøl allgrain ølsett

Friskt lyst øl

Varenr:100346

Skjærgårdsøl er et lettdrikkelig og lyst øl. Ha gjerne en lime- eller sitronskive i glasset for en frisk sommer-smak. Dette er øl som passer perfekt ute i skjærgården, eller uansett hvor en er.

399,-
-+
100+på lager
BeskrivelseTeknisk infoTilbehørAlternativerSupportKundeanmeldelser
Beskrivelse

Skjærgårdsøl er et lettdrikkelig og lyst øl. Ha gjerne en lime- eller sitronskive i glasset for en frisk sommer-smak. Dette er øl som passer perfekt ute i skjærgården, eller uansett hvor en er.

Alkoholprosent: ca. 5,4%.
Forventet OG: ca. 1.049 / FG: ca. 1.007
IBU: ca. 15 – lite bitter.
Farge: ca 5 EBC, lys halmgul

Innholder 5,4 Kg knust  malt:

Weyermann Extra Pale Premium pilsner malt, flaket ris og flaket mais

Humle:  Perle 6,7%

Gjær:     Fermentis US-05, 2 pakke

Meskes på ca. 64°C i 60 minutter.

Kokes i 90 minutter
Gjæres på  20 ° C

Tilsett 6g sukker pr liter øl når ølet settes på flaske og la karbonere ved 20-28°C i ca 14 dager før settes kjølig. Benytt ca. halv sukkermengde ved naturlig karbonering på fat.

Link til detaljert beskrivelse og veilledning, A4 utskriftsformat 
Link til oppskriften i Brewfather

 

 

Alle våre All-Grain ølsett er utviklet og produsert ved vårt produksjonsanlegg i Grimstad.


Her har vi blandemaskiner, mølle og pakkemaskiner hvor vi pakker ca 60 ølsett pr batch. All humle veies i henhold til bruk, pakkes og vakuumeres i lystette poser for best mulig holdbarhet slik at det bare er å klippe opp posen og bruke innholdet. Det følger også med tørrgjær, der mengden følger produsentens anbefalinger.

Maltet er veid opp i henhold til oppskrift, for deretter å blandes homogent før maltet slippes i mølla og føres videre til vekt- og pakkemaskin. I pakkemaskinen blir mesteparten av luften sugd ut av posen med malt for å opprettholde en god holdbarhet. Til slutt samles alt i esker som merkes i henhold til innholdet.

Møllen kverner (skallknuser) maltet slik at det passer til de fleste bryggemaskiner som er på markedet, hvor det benyttes silbunn eller silkar. Graden av knusing passer også dersom du benytter meskepose (BIAB = Brew in a Bag). Utbyttet vi oppgir, dvs 72%, er erfaringstall ved brygging på Beer Brew 30. Utbyttet du selv oppnår vil være avhengig av ditt utstyr og din bryggeteknikk, og vi kan derfor ikke garantere en spesifikk OG.

Våre ulike ølsett har ulikt innhold og mengde malt, og det vil derfor være enkelte bryggemaskiner som ikke har plass til all maltet. Velger du å gå ut over produsentens anbefaling vil du kunne oppleve lavere utbytte (mindre OG) og du kan også oppleve såkalt «stuck mash» (silen går tett og sirkulering/avrenning blir vanskelig).

 


 


Her er produsentenes egne anbefalinger av maltmengde. Se for øvrig brukerveiledning til ditt bryggeutstyr med henhold til beregning av mengde vann i forhold til mengde malt.


Robobrew BrewZilla / Digiboil:

 • 35L: max 8 kg
 • 65L: max 16 kg

Beer Brew:

 • 30L: silkar max 8 kg, silbunn max 9 kg
 • 60L: silkar max 15 kg, silbunn max 16 kg

Grainfather:

 • 30L: max 9 kg
 • 70L: max 17 kg

Speidel Braumeister:

 • modell 10: max 2,8 kg
 • modell 20: max 6 kg
 • modell 50: max 13 kg

Brewtools:

 • B40pro: max 9 kg
 • B80pro: max 20 kg
 • B150pro: max 35 kg
Teknisk info

Produktinformasjon

Produsent Ølbrygging AS
Gruppe 1 Øl- og Cidersett
Gruppe 2 Allgrain ølsett
Gruppe 3 Allgrain Ølsett
Volum 25 liter


Tilbehør
Alternativer
Support
Kundeanmeldelser
1805