Brut IPA allgrain ølsett Brut IPA allgrain ølsett

Brut IPA allgrain ølsett

smak av melon, sitrus og tropisk frukt

Varenr:101317
en lys, frisk og tørr øl som kan minne om champagne. Humlen gir et fruktig preg med smak av melon, sitrus og tropiske frukter.
499,-
-+
15på lager
BeskrivelseTeknisk infoTilbehørAlternativerSupportKundeanmeldelser
Beskrivelse

Brut IPA er en lys, frisk og tørr øl som kan minne om champagne. Humlen gir et fruktig preg med smak av melon, sitrus og tropiske frukter.

 

Dette er en ny øl-stil utviklet av Kim Sturdavant, brewmaster ved Social Kitchen and Brewery i San Fransico, USA. Søker du på nett vil du finne beskrivelser av fenomenet våren 2018 og utover, og flere og flere omfavner denne øl-typen som beskrives som en knusktørr "sparkling ale" som et resultat av enzymet Amyloglucosidase som omdanner alle de komplekse sukkerkjede til lett gjærbart sukker og dermed høy grad av utgjæring. I vårt ølsett følger det med 1 stk 15ml flaske med Amigase® Mega L (du kan lese mer om dette produktet her). Fordi ølet blir så tørt har vi valgt humle-typer som tilfører fruktig smak og aroma, for å balansere mot det tørre. Bitterheten er moderat.

 

Merk at som en bi-effekt av at Amigase gir så godt som full utgjæring av alt sukker vil dette være et lav-karbo øl.

 

Stil:  Brut IPA

Alkoholprosent: ca. 6,2%. Forventet OG: ca. 1.047, FG: ca 1.000
IBU: ca. 33 – moderat bitter
Farge: ca 7 EBC - halmgul 
 

Innholder 5,4 kg knust malt, klar til bruk:
Malt:     Pilsner malt, hvete-malt, flaket mais 
Humle:  Huell Melon, Mosaic, Citra
Gjær:    2 pakker Fermentis SafAle US-05
1 flaske: 15ml Amigase® Mega L (følger med i settet)

Fremgangsmåte:

Whirlpool humle tilsettes i vørteren etter kok, når temperatur er ca 90 °C. Stopp kjøling, rør rundt og vent i ca 20 min før avkjøling fortsetter. 

 

Meskes og kokes på vanlig måte. På den 5. dagen av gjæringen, når gjæringsaktiviteten synes å gå mot slutten (og SG sannsynligvis er nede på 1.010-1.005) så tilsettes Amigase® Mega L og tørrhumlen i gjæringsdunken. Dette vil starte omdannelsen av de komplekse sukkerartene, og gjæringsaktiviteten vil derfor ta seg opp igjen. Etter totalt ca 14 dager kan du måle SG som da sannsynloigvis ligger på rundt 1.000, og du kan flaske/fat'e ølet ditt.

 
Meskes på 63 °C i 60 minutter. Kokes i 90 minutter.
Humlen tilsettes iht. beskrivelse på humleposene.
Gjæres på ca. 20°C i 14 dager.

 

Tilsett 8g sukker pr liter øl når ølet settes på flaske og la karbonere ved 20-28°C i ca 14 dager før settes kjølig. Benytt ca. halv sukkermengde ved naturlig karbonering på fat.
Merk: denne øltype skal ha et høyt karboneringsnivå, vanligvis mellom 3,0 og 3,5. Ved å tilsett 8 gram sukker pr liter øl for naturlig karbonering gir dette et karbineringsnivå lik 3,0. Ca 9,5g utgjør et trykk på 3,5

  

Link til detaljert beskrivelse og veilledning, A4 utskriftsformat
Link til oppskriften i Brewfather

 

 

Alle våre All-Grain ølsett er utviklet og produsert ved vårt produksjonsanlegg i Grimstad.


Her har vi blandemaskiner, mølle og pakkemaskiner hvor vi pakker ca 60 ølsett pr batch. All humle veies i henhold til bruk, pakkes og vakuumeres i lystette poser for best mulig holdbarhet slik at det bare er å klippe opp posen og bruke innholdet. Det følger også med tørrgjær, der mengden følger produsentens anbefalinger.

Maltet er veid opp i henhold til oppskrift, for deretter å blandes homogent før maltet slippes i mølla og føres videre til vekt- og pakkemaskin. I pakkemaskinen blir mesteparten av luften sugd ut av posen med malt for å opprettholde en god holdbarhet. Til slutt samles alt i esker som merkes i henhold til innholdet.

Møllen kverner (skallknuser) maltet slik at det passer til de fleste bryggemaskiner som er på markedet, hvor det benyttes silbunn eller silkar. Graden av knusing passer også dersom du benytter meskepose (BIAB = Brew in a Bag). Utbyttet vi oppgir, dvs 72%, er erfaringstall ved brygging på Beer Brew 30. Utbyttet du selv oppnår vil være avhengig av ditt utstyr og din bryggeteknikk, og vi kan derfor ikke garantere en spesifikk OG.

Våre ulike ølsett har ulikt innhold og mengde malt, og det vil derfor være enkelte bryggemaskiner som ikke har plass til all maltet. Velger du å gå ut over produsentens anbefaling vil du kunne oppleve lavere utbytte (mindre OG) og du kan også oppleve såkalt «stuck mash» (silen går tett og sirkulering/avrenning blir vanskelig).

 


 


Her er produsentenes egne anbefalinger av maltmengde. Se for øvrig brukerveiledning til ditt bryggeutstyr med henhold til beregning av mengde vann i forhold til mengde malt.


Robobrew BrewZilla / Digiboil:

 • 35L: max 8 kg
 • 65L: max 16 kg

Beer Brew:

 • 30L: silkar max 8 kg, silbunn max 9 kg
 • 60L: silkar max 15 kg, silbunn max 16 kg

Grainfather:

 • 30L: max 9 kg
 • 70L: max 17 kg

Speidel Braumeister:

 • modell 10: max 2,8 kg
 • modell 20: max 6 kg
 • modell 50: max 13 kg

Brewtools:

 • B40pro: max 9 kg
 • B80pro: max 20 kg
 • B150pro: max 35 kg
Teknisk info

Produktinformasjon

Volum 25 liter


Tilbehør
Alternativer
Support
Kundeanmeldelser
Gjennomsnittlig vurdering:
(1)
Seric29.12.2021Upassende?
Brut IPA allgrain ølsettsmak av melon, sitrus og tropisk fruktLett, tørr og fruktig IPA. En vinner blant de fleste her i huset og besøkende/gjester. Har blitt hus-ølet. Kan nytes med litt bedre samvittighet også, grunnet lav mengd e karbohydrat :)
7954