Brut IPA Signatur allgrain ølsett

Signaturoppskrift fra Kjetil Jikiun

Logg inn for å skrive anmeldelse...
Varenr:102093

Kjetil Jikiun er kanskje Norges mest profilerte brygger. Han startet Nøgne Ø, har laget titalls Collaboration Brews med flere av verdens mest anerkjente bryggere og han har nå stor suksess med sitt nye bryggeri Σóλo(Solo).

Kjetil har laget tre ekslusive ølsett kun for Ølbrygging, henholdsvis Brut India Pale, Imperial Dunkelwit og Belgisk India Pale Ale.

Og disse ølsettene er ekslusive! Ølsettene er nummerert fra 1-100 og vi lager kun 100 stk av hver. Når disse er solgt lages de ikke på nytt. Med ølsettet følger 40 stk høykvalitets etiketter klar til påklistring, samt en folder med informasjon og ølstiler og litt om Kjetil.

449,-
-+
1 på lager
BeskrivelseTeknisk infoTilbehørSupportKundeanmeldelser
Beskrivelse

Kjetil Jikiun er ikke den første som brygget hjemme, men han er  definitivt en markant personlighet innen moderne hjemmebrygging. Som flyver i SAS hadde han god tilgang på inspirasjon fra hele  verden, og i 2002 valgte han sammen med Gunnar Wiig og starte  Nøgne Ø – Det Kompromissløse Bryggeri. Visjonen var å bringe  mangfold og innovasjon til kommersiell brygging av ekte ale.

Nøgne Ø vokste fra en produksjon på 60 hl i 2003 til anslagsvis 1800 hl i 2015. Bryggeriet er kjent for å være en spydspiss innen innovasjon og kunnskapsformidling om øl. I 2013 kjøpte Hansa majoriteten i Nøgne Ø, og kort tid etter valgte Kjetil å forlate bryggeriet til fordel for egen satsning i Hellas med brandet Solo. Han ville forbli kompromissløs  og innså at det var mest forenelig å gjøre på egenhånd. Og Kjetil er  kompromissløs. Han er kjent for mange gode ølopplevelser og er  stadig like aktiv innen utvikling av nye oppskrifter. Ølbrygging har vært så heldig å få Kjetil til å spesialprodusere 3 nye stiler kun tilgjengelig for våre kunder, og vi er stolte over å kunne presentere disse!

Brut IPA

Brut – tørr (fransk) Brut IPA oppstod i områdene rundt San Francisco i 2017. Øltypen er en reaksjon på trenden NEIPA. Bryggere så seg lei på uklare og udelikate øl, med ofte ubalansert og kraftig munnfølelse. Med respekt for at bitterhet skal holdes lavt, og at humlearoma skal vær i fokus, blir en Brut IPA brygget med lite eller ingen bitterhumle, samt at humlen tilsettes etter kok, men først når temperaturen på vørteren er under 80 grader. Som navnet indikerer er en Brut-IPA tørr. Er den riktig brygget, er den nesten uten restsødme. Og dette gjøres med enzymer. Og hva gjør disse enzymene? Jo, de bryter opp komplekse sukker til kortere og enkle sukker, som gjæren kan metabolisere. Brut IPA er et godt eksempel på hvordan øl og ølkultur ikke er statisk, men hele tiden drives videre av trender og dynamikk. Denne øltypen kommer sikkert til å være inspirasjonsfaktor for ytterligere videreutvikling. Av nye samtidsorienterte øltyper. Har du noen gang tenkt på hvor mange varianter og underkategorier av IPA/Pale Ale som finnes? Min påstand er minst 30. Brut IPA er bare en av dem!

 - Kjetil Jikiun


Alkoholprosent: ca. 6,5% 
Forventet OG: ca. 1.051. FG: ca 1.000
Bitterhet: 28 IBU – noe over middels bitter
Farge: 9 EBC – halmgul
Beregnet for 20 liter vørter til gjæring

Inneholder 4,5 Kg knust malt:
Maris Otter Pale Ale Malt
Humle: Citra, Mosaic
Gjær: Fermentis Safale US-05, 2 pakker
Ekstra tilsetninger: Amigase Mega L

Fremgangsmåte:
Meskes på 63°C i 60 minutter. Kokes i 60 minutter. 
Humlen tilsettes iht. beskrivelse på humleposene.
Gjæres på ca. 22°C

Tilsett 8g sukker pr liter øl når ølet settes på flaske, la karbonere ved 20-28°C i ca 14 dager før settes kjølig. Benytt ca. halv sukkermengde ved naturlig karbonering på fat.

Link til detaljert beskrivelse og veiledning, A4 utskriftsformat

 

Brut IPA Signatur er et såkalt all-grain sett (knust korn), utviklet og produsert ved vårt produksjonsanlegg i Grimstad.

 

Her har vi blandemaskiner, mølle og pakkemaskiner hvor vi pakker ca 60 ølsett pr batch. All humle veies iht bruk, pakkes og vakumeres i egne poser slik at det bare er å klippe opp posen og bruke innholdet. Det følger også med tørrgjær. Om du har anledning bør du forsøke å rehydrere gjæren.

 

Maltet er veid opp iht oppskrift, for deretter å blandes i ca 30 minutter før maltet slippes i mølla og føres videre til vekt- og pakkemaskin. I pakkemaskinen blir mesteparten av luften sugd ut av posen med malt. Til slutt samles alt i ølsettesker som merkes iht innholdet.

 

Møllen kverner (skallknuser) maltet slik at det passer til de fleste bryggemaskiner som er på markedet, hvor det benyttes silbunn eller silkar. Graden av knusing passer også dersom du benytter meskepose (BIAB = Brew in a Bag).Utbyttet vi oppgir, dvs 72% er erfaringstall ved brygging på Beer Brew 30. Utbyttet du selv oppnår vil være avhengig av ditt utstyr og din bryggeteknikk, og vi kan derfor ikke garantere en spesifikk OG.

 

Teknisk info

Produktinformasjon

Produsent Ølbrygging AS


Tilbehør
Support
Kundeanmeldelser
Logg inn for å skrive anmeldelse...
12851
Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.