Earth Kveik allgrain ølsett Oppskrift fra Haandbryggeriet

Earth Kveik allgrain ølsett

Oppskrift fra Haandbryggeriet

Varenr:102483
Earth Kveik er et populært øl fra norske Haandbryggeriet. Oppskriften er laget for å hylle gammel norsk bryggetradisjon, med en twist av modernisering. Det gjæres med Voss Kveik, noe som gir en meget rask og fleksibel gjæring og modning. Her går det fort fra korn til glass!

Resultatet blir et fruktig og friskt øl, med sitruspreg. Du vil merke hint av karamell og maltsødme i bakgrunnen med en lett bitterhet på slutten. Dette er et lettdrikkelig øl med en behagelig fylde, noe som gjør det til et godt valg sammen med for eksempel grillet kylling eller svinekjøtt.
449,-
-+
15på lager
BeskrivelseTeknisk infoTilbehørAlternativerSupportKundeanmeldelser
Beskrivelse

En tradisjonsrik øl brygget med Kveik fra Voss, med god smak av korn og skog.
Preg av gyllent malt, urter og sitrus med innslag av karamell aroma og litt tørket frukt.

Earth Kveik er et populært øl fra norske Haandbryggeriet. Oppskriften er laget for å hylle gammel norsk bryggetradisjon, med en twist av modernisering. Det gjæres med Voss Kveik, noe som gir en meget rask og fleksibel gjæring og modning. Her går det fort fra korn til glass!

Resultatet blir et fruktig og friskt øl, med sitruspreg. Du vil merke hint av karamell og maltsødme i bakgrunnen med en lett bitterhet på slutten. Dette er et lettdrikkelig øl med en behagelig fylde, noe som gjør det til et godt valg sammen med for eksempel grillet kylling eller svinekjøtt.

Beregnet for 20 liter vørter til gjæring

Alkoholprosent: ca. 7,4%. Forventet OG: ca. 1.070, FG: ca. 1.014
IBU: ca. 18 – moderat bitter. Farge: ca 15 EBC - gyllengul

Innholder 6.15 Kg knust  malt:

Pale Ale malt
Humle:  Celeia og Tettnang
Annet:  Maltodextrin. Inkludert i settet. Tilsettes under kok.
Gjær: LalBrew Voss Kveik
- Lallemand anbefaler å ikke rehydrere denne gjæren, men drysse den rett i vørteren.

Meskes på 65 ° C i 60 minutter. Kokes i 60 minutter. Humlen tilsettes iht. beskrivelse på humleposene.
Gjæres på ca. 30°C.

Tilsett 6g sukker pr liter øl når ølet settes på flaske og la karbonere ved 20-28°C i ca 14 dager før settes kjølig.
Benytt ca. halv sukkermengde ved naturlig karbonering på fat.

 

Link til detaljert beskrivelse og veiledning, A4 utskriftsformat
Link til oppskriften i Brewfather

 

 

Alle våre All-Grain ølsett er utviklet og produsert ved vårt produksjonsanlegg i Grimstad.


Her har vi blandemaskiner, mølle og pakkemaskiner hvor vi pakker ca 60 ølsett pr batch. All humle veies i henhold til bruk, pakkes og vakuumeres i lystette poser for best mulig holdbarhet slik at det bare er å klippe opp posen og bruke innholdet. Det følger også med tørrgjær, der mengden følger produsentens anbefalinger.

Maltet er veid opp i henhold til oppskrift, for deretter å blandes homogent før maltet slippes i mølla og føres videre til vekt- og pakkemaskin. I pakkemaskinen blir mesteparten av luften sugd ut av posen med malt for å opprettholde en god holdbarhet. Til slutt samles alt i esker som merkes i henhold til innholdet.

Møllen kverner (skallknuser) maltet slik at det passer til de fleste bryggemaskiner som er på markedet, hvor det benyttes silbunn eller silkar. Graden av knusing passer også dersom du benytter meskepose (BIAB = Brew in a Bag). Utbyttet vi oppgir, dvs 72%, er erfaringstall ved brygging på Beer Brew 30. Utbyttet du selv oppnår vil være avhengig av ditt utstyr og din bryggeteknikk, og vi kan derfor ikke garantere en spesifikk OG.

Våre ulike ølsett har ulikt innhold og mengde malt, og det vil derfor være enkelte bryggemaskiner som ikke har plass til all maltet. Velger du å gå ut over produsentens anbefaling vil du kunne oppleve lavere utbytte (mindre OG) og du kan også oppleve såkalt «stuck mash» (silen går tett og sirkulering/avrenning blir vanskelig).

 

 

 

 


Her er produsentenes egne anbefalinger av maltmengde. Se for øvrig brukerveiledning til ditt bryggeutstyr med henhold til beregning av mengde vann i forhold til mengde malt.

BrewZilla / Digiboil:

  • 35L: max 8 kg
  • 65L: max 16 kg

Beer Brew:

  • 30L: silkar max 8 kg, silbunn max 9 kg
  • 60L: silkar max 15 kg, silbunn max 16 kg

Grainfather:

  • 30L: max 9 kg
  • 70L: max 17 kg

Speidel Braumeister:

  • modell 10: max 2,8 kg
  • modell 20: max 6 kg
  • modell 50: max 13 kg

Brewtools:

  • B40pro: max 9 kg
  • B80pro: max 20 kg
  • B150pro: max 35 kg

 

Teknisk info

Produktinformasjon

Volum 20 liter


Tilbehør
Alternativer
Support
Kundeanmeldelser
19904