Av Colin Eick, Thomas Horne
Dette er boka for alle som har et lidenskapelig forhold til øl. Enten du drømmer om å brygge det perfekte ølet selv, eller rett og slett ønsker å bli en bedre ølkjenner, gir Øl – brygging fra hånd til munn deg både inspirasjon og kunnskap.
Her presenteres alle hovedtypene av øl, med smak og særtrekk. Pilsner, pale ale, trappist og stout er bare noen av ølene som beskrives. Deretter forklares hjemmebryggingens kunst trinn for trinn: hvilket utstyr du trenger, ingrediensene og selve bryggeprosessen.
Forfatter Thomas Horne og fotograf Colin Eick har reist på kryss og tvers i Norge og samlet oppskrifter, tips og råd fra landets mest kjente bryggere. Her får vi vite noen av hemmelighetene til blant andre Nøgne Ø, Ægir, Lervig og Kinn. Forfatterne har også tatt turen innom Crowbar og Maaemo i Oslo (som utforsker og serverer nye øltyper) og en håndfull hjemmebryggere.
Boka inneholder 72 oppskrifter på hjemmebrygget øl.