Wildbrew Helveticus Pitch 10g - Ølbrygging

Wildbrew Helveticus Pitch 10g

Melkesyrebakterier, for surøl

Varenr:102500

WildBrew™ Helveticus Pitch er melkesyrebakterie i tørr form. Denne kan brukes for å syrne en rekke øl-stiler. Denne varianten gir en mer intens sitrus-smak enn det Wildbrew Sour Pitch gir.

Inneholder 10 gram

179,-
-+
Midlertidig utsolgt!
Ta kontakt for leveringstid.
Send meg mail når varen er på lager
BeskrivelseTeknisk infoTilbehørAlternativerSupportKundeanmeldelser
Beskrivelse

WildBrew™ Helveticus Pitch er melkesyrebakterie i tørr form. Denne kan brukes for å syrne en rekke øl-stiler. Denne varianten gir en mer intens sitrus-smak enn det Wildbrew Sour Pitch gir.

 

Eksempler på øltyper hvor denne passer er: Berliner Weisse, Gose, Lambic, American Wild and Sour IPA.

 

Fremgangsmåte, som ved kjelesyrning:

  • Lag vørter (< 8 IBU) som så varmes opp til kokepunktet (ta livet av evt villgjær)
  • Kjøl ned til 40°C
  • Reduser pH i vørteren til pH 4,1-4,5, benytt melkesyre eller tilsvarende
  • Rehydrer WildBrew™ Helveticus Pitch og tilsett vørteren
  • Flush med CO2 og dekk til, for eksempel med kling-film
  • Hold temperaturen på 30-40°C i 1 til 2 dager, til ønsket pH er oppnådd
  • Fortsett deretter bryggeprosessen på vanlig måte, dvs kok opp, tilsett humle, kjøl, tilsett gjær osv...

 

Egenskaper:
Rask reduksjon av pH, typisk i løpet av 24 til 36 timer.
Forvenet pH er 3,2 til 3,5, ref datablad
Gir høy grad av melkesyre og mindre eddiksyre.
Aroma og smak av sitrus, skarp, med en hint av frukt.
Optimal temperatur er 30-40°C
Benytt 0,1 g/l
Lagringstemperatur: 4°C (eller fryses 18°C)
Holdbarhet i foreglet pakke: kjøleskap: 18mnd, i fryser 36 mnd

 

Mer informasjon: https://www.lallemandbrewing.com/en/continental-europe/product-details/wildbrew-helveticus-pitch/

 

Teknisk info

Produktinformasjon

Gjærtype Bakterier / Annet


Tilbehør
Alternativer
Support
Kundeanmeldelser
20065