Dette er en historisk gjærstamme fra Jovaru Brewery i Litauen som har vært i drift siden mditen av det 19. århundre.
Den gir et solid inntrykk av sitrus og behagelige fenoler som beskrives nærmere som aroma av sitron og sort pepper med en myk munnfylde.
Denne unike gjæren vil være et perfekt valg til enhver "farmhouse" ølstil, men vil også være et veldig godt valg dersom man skal brygge en belgisk wit.
NB! Denne gjæren tester positivt for STA1-genet som er en indikator for Sacc. Cerevisiae Diastaticus.
Det vil si at denne gjæren har en egenskap av å kunne metabolisere dekstriner over tid, noe som kan føre til høyere utgjæring enn beregnet.
Det anbefales å vaske alt utstyr grundig etter bruk.
-Gjærstamme: Sacc. Cerevisiae & Sacc. Cerevisiae car. diastaticus
-Utgjæring: 80-85%
-Flokkulering: Medium - Lav
-Foretrukket gjæringstemperatur: 21-35°C
-Alkoholtoleranse: 10%