Gulo® er en spennende gjærstamme fra Omega hvor du kan forvente deg appelsinmarmelade- og ferskenkarakter med en ren, "brut"-aktig finish.
Gulo® ble født på Omega Yeast som krysning av Irish Ale (OYL-005) og French Saison (OYL-026) og ble valgt for å vise det beste av den irske stammens smak, samtidig som den fanget den kraftige utgjæringen til det franske saisongjæret.
Ikke-fenolisk, aromatisk og et beist til å spise sukker! Gjæren er ikke bare et godt valg til saison og farmhouse ales, men kan være en svært spennende gjær for IPA (inkludert Brut IPA), stout eller Bière de Garde.
NB! Dette gjæret tester positivt for STA1-genet som er en indikator for Sacc. Cerevisiae Diastaticus.
Det vil si at dette gjæret har en egenskap av å kunne metabolisere dekstriner over tid, noe som kan føre til høyere utgjæring enn beregnet.
Det anbefales å vaske alt utstyr grundig etter bruk.
-Gjærstamme: Sacc. Cerevisiae & Sacc. Cerevisiae car. diastaticus
-Utgjæring: 85-90%
-Flokkulering: Medium
-Foretrukket gjæringstemperatur: 20-25°C
-Diastatisk: Ja
-Fenolsk: Nei
-Alkoholtoleranse: 12%