Eikefat 30 liter

medium toast

Logg inn for å skrive anmeldelse...
Varenr:101544
Et spennende tilskudd for enhver brygger som ønsker å prøve noe nytt i gjæringsprosessen av øl, eller som en dekorativ fyllestasjon under arrangement eller lignende. Glimrende til sekundærgjæring og da spesielt i kategorien surøl.
1 990,-
-+
7 på lager
BeskrivelseTeknisk infoTilbehørAlternativerSupportKundeanmeldelser
Beskrivelse

Et spennende tilskudd for enhver brygger som ønsker å prøve noe nytt i gjæringsprosessen av øl, eller som en dekorativ fyllestasjon under arrangement eller lignende. Glimrende til sekundærgjæring og da spesielt i kategorien surøl.

 

Her får du med fat, stativ og en treplugg til hullet på toppen.
Merk at kran må bestilles i tillegg. Se under tilbehør lengre ned på denne siden.

 

Fatet er medium toasted (charred) og laget av europeisk eiketyper: vinter-eik (Quercus petraea) og sommereik (Quercus pedunculata). Disse eiketypene benyttes ofte i vinfat, og gir smak av vanilje, kløver, karamell og kanel.
Merk at et nytt eikefat vil gi mye smak til ølet, og det er derfor anbefalt å starte med noen kraftige øl som Porter eller Stout.

 

Fatet er pakket i plast fra leverandøren og under lagring hos oss, for å redusere uttørking og at stavene krymper og sprekker. Det er likvel vanlig at treverket trekker seg noe sammen, og det er derfor nødvendig å trutne fatet før bruk.

 

Første gang bruk - trutning:
Før fatet kan brukes til lagring må det trutnes. Skyll først innsiden av fatet 2 til 3 ganger for å fjerne evt trespon. Fyll så fatet med lagringsløsning (se oppskrift under) i 3 til 5 dager. Dette vil gjøre at treverket trekker vann og utvider seg, slik at sprekker tettes. Merk at fatet vil lekke vann i denne perioden, så la det stå et sted med sluk i gulvet. Etterfyll med lagrinsløsning om nødvendig. Når fatet ikke lenger lekker kan du flytte det, men la fatet fortsatt være fylt i 3 til 7 dager til. Deretter kan du tømme og skylle fatet en siste gang, før du fyller det me øl, vin el.


Etter bruk - oppbevaring:
Eikefatet må etter første gangs bruk aldri lagres uten væske, da vil treverket fort begynne å mugne og fatet er ødelagt for bruk til øl. Planlegg derfor å fylle det med nytt øl den dagen det skal tappes. Alternativt fylles fatet med ny lagringsløsning, se oppskrift under.

 

Oppskrift på lagringsløsning:

  • Vann
  • Sitronsyrepulver – 1 g pr. liter vann
  • Campden (sulfitt) – 0,25 g pr. liter vann

 

Hull for kran: Ø 16,5 mm

Hull for plugg / gjærlås: Ø 25 mm

Teknisk info


Tilbehør
Alternativer
Support
Kundeanmeldelser
Logg inn for å skrive anmeldelse...
9418
Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.