Caramunich III 1 kg hel

Caramunich III 1 kg hel

150 EBC - Weyermann

Varenr:101105
Karamellmalt bidrar like mye til både smak og farge når det benyttes. Lys- til mellommørk malt brukes når man ønsker at maltens smak og duft skal være i hovedfokus. Mørkere malt brukes når man ønsker å fremheve smakene i basismalten.
36,-
-+
20+på lager
BeskrivelseTeknisk infoAlternativerSupportKundeanmeldelser
Beskrivelse

Weyermann CARAMUNICH® III Karamellmalt mørk

Karamellmalt bidrar like mye til både smak og farge når det benyttes. Lys- til mellommørk malt brukes når man ønsker at maltens smak og duft skal være i hovedfokus. Mørkere malt brukes når man ønsker å fremheve smakene i basismalten.

Karamellmalt / krystallmalt er pilsnermalt som er fuktet og deretter varmet opp til det brunes. Det er protein og stivelse som reagerer med hverandre i den såkalte Maillard reaksjonen. Oppvarmingstid og temperatur avgjør karamelliseringsgraden. De lyseste typene vil ha mye av stivelsen tilgjengelig for nedbrytning under meskingen. I de mørkeste typene vil mer eller mindre all stivelsen være karamellisert. For å oppnå en spesifikk fargenyanse, kreves det naturlig nok større prosentandel av en lys karamellmalt kontra en mørk karamellmalt.

 

Karamellmalt bidrar like mye til både smak og farge når det benyttes. Lys- til mellommørk malt brukes når man ønsker at maltens smak og duft skal være i hovedfokus. Mørkere malt brukes når man ønsker å fremheve smakene i basismalten. Den lyse karamellmalten er nok mer tilgivende og kan brukes i større grad enn den mørke, før smaksbidraget blir for klønete og dominant.

 

Det er viktig at bryggeren smaker på malten før den benyttes, siden smakene kan variere veldig selv om det er samme farge på malten.

 

Ved kjøp av flere kg av samme malt, pakkes disse normalt i en pose.

 

Weyermann CARAMUNICH III 

Farge: 140-160 EBC

Produsent: Weyermann, Tyskland

Teknisk info


Alternativer
Support
Kundeanmeldelser
5609