Slik griller du spareribs
«The easy way»
Fjern membranen fra beinsiden av ribsene, hvis det ikke allerede er gjort hos slakter. (Se hvordan i denne videoen)
Dekk alle sider av spareribsene med rikelige mengder BBQ-rub.
Grill under lokk på indirekte varme (120 °C) Legg spareribsene på grillristen med bensiden ned og lukk lokket.
Fyll eplejuice eller øl på en sprayflaske og spray spareribsene godt hver time.
Etter 5 – 6 timer på grillen begynner de å bli gjennomstekte.
Ønsker du “sticky” spareribs kan du pensle med BBQ-saus når det er 20 – 30 minutter igjen av grilltiden.
..
TIPS!
Tannpirker testen: En enkel måte å sjekke om ribsene er ferdige er å ta en tannpirker og stikke mellom beina. Hvis den glir lett inn i kjøttet uten særlig motstand, så er de klare til å spises. «dig in!»