Centennial – en en sofistikert utgave av Cascade og har gjerne et høyere alfasyreinnhold. Den er allikevel ikke på langt nær så "citrusy" som Cascade. Centennial har vært med på å gi ølbrygging en oppblomstring og humlen stiger stadig i popularitet. Denne kan brukes både som aromahumle og som bitterhumle. Bitterheten er ganske ren, og kan gi litt blomsteraroma avhengig av koketiden.
Incognito® fra BarthHaas er et høyt konsentrert flytende produkt bestående 100% av naturlig humle, designet spesielt for bruk i whirlpool. Med incognito maksimeres effektiviteten, og svinn fra produksjon minimeres betraktelig!
Centennial er oppkalt etter en festival i Washington, og også denne humlen er et resultat av USDA programmet. Humlen kom på markedet i 74’ og kan skryte av en alfasyre i området 9,5-11,5%. Den ser ut som medium kompakt kjegle form. Centennial fungerer strålende i Pale Aler samt India Pale Ale'er, hvor man trenger bitterhet i bunn og en flott aroma på toppen. Denne er å finne i mange kommersielle øl ute i markedet.
I dens korte liv har den sett både oppgang og nedgang, og har nå igjen en stigende popularitet. Denne humlen har en allsidighet i øltyper, den har god motstand mot sykdom og sopp, og har en moderat lagringsmulighet, Denne humlesorten vil være mainstream i USA i lang tid fremover.
Alfasyre: 46,4%
Opprinnelsesland: USA
Egenskap/bruk: Dual-purpose (betyr at humlen kan brukes både som bitter- og aromahumle)
Mer info: http://beerlegends.com/centennial-hops