Krydder, honning pulver, kun 20% salt, Ølkrydder (malt & humle), sitron og eddik pulver
Passer til kjøtt, fugl, fisk og grønnsaker
Gni RUB godt inn før grilling, legg i pose, 2 timer i kjøleskap
Som rent krydder: Prøv deg frem, -de passer til det meste av råvarer og retter. Det er ingen lov hva man kan eller ikke kan.
Marinade! Vårt forslag er å ikke bruke olje i marinaden. Grunnen er at ved grilling eller steking så brennes oljen raskt når temperaturen øker og man mister smaken av krydderblandingen, samtidig som det er fare for at det kan smake brent.
Vi anbefaler marinade med øl eller væske som fordamper under varmebehandling samtidig som smaken på krydderet utvikles. Det som er viktig er å marinere før grilling, gjerne 4 timer til et døgn (kjøtt). Kylling, fisk og grønnsaker maks 4-6 timer. Grill/steik og smør på marinade underveis, gjerne to ganger. Ta av fra varmen, la hvile et minutt før du pensler en siste gang med marinaden og lar hvile 2-5 min. før du serverer.
Når det gjelder marinade så anbefaler vi å bruke: Øl, alkoholfritt øl, eplejuice, fanta, sitronbrus, cola og tropisk juice.
Forslag til marinering med Honey Citrus krydder:
Øl: Lyst øl, fruktig øl og hvete øl. Til lett fisk (torsk, sei, lyr, brosme osv.), lyst kjøtt (kylling og svinekjøtt) og grønnsaker. Det vi synes ble best var med Juicy IPA.
Ikke øl: Eplejuice, sitronbrus og Tropisk juice.
Kan brukes på det meste av kjøtt, grønnsaker (perfekt til stekt eller kokt potet), feit fisk (laks, kveite, breiflabb, steinbit, ørret, røye osv.), bakt fisk på grill eller i ovn. Langtidsstekt kjøtt.
Til 500 gr råvare: 1 dl øl (eller annet), 3 ss krydder, 1-2 ss lime/sitron. Pisk godt sammen, Bruk pensel.
Prøv krydderet i majones baserte salater, bakverk, dressinger (majones – rømme), dipp, kryddersmør til stekt eller dampet lys fisk og lyst kjøtt. Pasta med fløte og rømme. Lyse sauser. Smørdampet grønnsaker.
Inneholder gluten
Ingen andre tilsetninger eller e-stoffer
Uåpnet boks har 2 års holdbarhet og lagres mørkt og tørt. Når boksen er åpnet begynner aroma fra krydderet å svekkes etter ca 6mnd..
Lagres mørkt og tørt.