Handcraft Supplies Hard Seltzer - Lemon & Lime

Hard Seltzer Pack - Lemon & Lime

Ingredienser til 19 liter Hard Seltzer

Varenr:108969

Handcraft Supplies Hard Seltzer - Lemon & Lime

Dette settet inneholder ingrediensene som trengs for å lage hard seltzer og inkluderer tilsetning av sitron- og limearoma. Det eneste som må tilsettes i prosessen er dextrose og vann. Oppskriften er utviklet for å gi et stiltypisk uttrykk for hard seltzer og gir omtrent 19 liter ferdig drikk ved fullført prosess.

OBS: Til dette settet vil du i tillegg trenge 2 kg dextrose (druesukker).

112,-Tilbudspris
149,-Ordinær pris
-+
20+på lager

BeskrivelseTeknisk infoTilbehørAlternativerSupportKundeanmeldelser
Beskrivelse

Handcraft Supplies Hard Seltzer - Lemon & Lime

Dette settet inneholder ingrediensene som trengs for å lage hard seltzer og inkluderer tilsetning av sitron- og limearoma. Det eneste som må tilsettes i prosessen er dextrose og vann. Oppskriften er utviklet for å gi et stiltypisk uttrykk for hard seltzer og gir omtrent 19 liter ferdig drikk ved fullført prosess.

OBS: Til dette settet vil du i tillegg trenge 2 kg dextrose (druesukker).

Settet inneholder ingredienser for å lage 19 liter hard seltzer. Alkoholstyrke blir ca 4,0%

Innhold:

  • Instruksjon
  • Gjær
  • Søtningsmiddel
  • Naturlig smakstilsetting
  • Klarningsmiddel (benyttes kun ved bruk av fat)


For å lage hard seltzer trenger du et gjæringskar og en måte å få flasket det på. Se anbefalt tilbehør lenger nede på siden.
Det passer også perfekt på et Corneliusfat 19L!

Fremgangsmåte:

  1. Vask og desinfiser et gjæringskar og en røreskje.
  2. Kok opp 3 liter vann i en gryte og tilsett 2kg dextrose. Rør godt ut.
  3. Fyll ca halve gjæringskaret med kaldt vann, deretter tilsett den varme blandingen fra punkt 2.
    (OBS: Det er viktig å ikke ha kokende væske rett i gjæringskaret dersom man har PET gjæringskar!)
  4. Topp opp med kaldt vann til 20 liter. Kontroller at temperaturen ikke er over 25C grader.
    Tilsett gjæren og søtningsmiddelet.
  5. Sett på lokket og benytt gjærlås. La gjære i 7 dager mellom 18-26C grader, eller til gjærlåsen slutter å boble i 48 timer.
  6. Mål med et hydrometer. Dersom gjæringen er ferdig skal SG ligge på eller under 0.997. Dersom målingen er høyere enn dette, la det gjære noen dager lengre, deretter mål igjen.
  7. Når gjæringen er ferdig tilsettes posen med smakstilsetning og røres forsiktig inn. Dersom det skal på fat kan man hoppe rett til punkt 11, ellers lar man det stå i 24 timer til for at smaken skal fordele seg riktig.
  8. 8-10 Ved bruk av flasker: Vask og desinfiser flasker og hevert før bruk.
  9. Overfør seltzeren til flasker og tilsett karboneringsdrops eller oppmålt sukker. Det anbefales opptil 6g sukker pr halvliter. Man ønsker ganske mye mer kullsyre i hard seltzer enn i øl og cider.
  10. Forsegl flaskene og la stå varmt (18-26C) i 2 uker. Flytt deretter flaskene til et kjøligere sted. Seltzeren vil bli klarere over tid når det står kaldt.
  11. 11 og utover gjelder kun ved bruk av fat: Tilsett "Kieselsol" i gjæringskaret og rør godt ut. La stå i 1 time, deretter tilsett "Beer Finings chitosan". La stå i 3 dager.
  12. Etter 3 dager sjekk at seltzeren har blitt klar. Dersom den fortsatt er grumsete, la det stå noen dager til. Deretter overføres det til fat.
  13. Kjøl ned fatet til ca 4C og karboner med trykk på 1,0-1,3 bar (15-20psi) i 5-7 dager.
Teknisk info

Produktinformasjon

Bruksområde Cider
Volum 19 liter


Tilbehør
Alternativer
Support
Kundeanmeldelser