Kegland Motstrømskjøler 6,5 meter

Varenr:101406
En motstrømskjøler er en svært rask og effektiv måte å kjøle ned vørteren på. Her får du en rimelig og god motstrømskjøler på hele 6,5 meter.
1 390,-
-+
20+på lager
BeskrivelseTeknisk infoTilbehørAlternativerSupportKundeanmeldelser
Beskrivelse

En motstrømskjøler er en svært rask og effektiv måte å kjøle ned vørteren på.

 

Det anbefales å benytte en pumpe sammen med denne. Vørteren fra bryggekjelen kobles til det innvendige røret og kald vann fra springen kobles til det utvendige røret og skal renne i motsatt retning av vørteren. Du kan da pumpe vørteren tilbake i bryggekjelen, for å whirlpool'e eller kjøre vørtren rett i gjæringskaret. Temperaturen på vørteren styres ved å juster hastigheten på gjennomstrømmingen av vørteren og det samme for det kalde vannet fra springen.

 

OBS: I Norge har vi et veldig høyt vanntrykk. Det anbefales å bruke kun halvparten av trykket i krana ved bruk av denne motstrømskjøleren. Det vil ikke bare beskytte kjøleren, men også spare store mengder med vann. Kjøleevnen vil være tilstrekkelig.

Desinfiseres før bruk ved å pumpe kokende vørter gjennom kjøleren (pump tilbake i bryggekjelen uten at kaldvannet er tilkoblet). Etter bruk spyles den med varmt vann, for fjerne humlerester annet som evt kan ligge igjen i rør og koblinger.

 


Dimensjon: Ø 23 cm, høyde ca 18 cm
Rørlengde: 6,5 meter
Rør, utvendig dimeter; 9,7 mm (kan bruke 3/8" / 9,5mm hurtigkoblinger)
Materiale: kobber rør, men utvendig plastrør

Teknisk info


Tilbehør
Alternativer
Support
Kundeanmeldelser
8556