Mjødurt, blomst Mjødurt, blomst Mjødurt, blomst Mjødurt, blomst

Mjødurt, blomst

50 gram

Varenr:108003

Mjødurt (Filipendula ulmaria), også kjent som “Nordens vanilje”, har blitt brukt Europa i uminnelige tider, særlig til å søte øl (mjød), vin og desserter. Med sin karakteristiske sødme og smak av bittermandel kan mjødurt brukes på samme måte som vanilje – i kaker, sauser og desserter. Men mjødurt kan også brukes til å krydre kjøtt, fisk og kylling, for en unik og spennende smak.

NB: Personer som er overfølsomme for salisylsyre samt astmatikere og gravide kvinner bør avstå fra å konsumere mjødurt.

53,-
-+
1på lager
BeskrivelseTeknisk infoSupportKundeanmeldelser
Beskrivelse

Tørket mjødurt, Filipendula Ulmaria, er en allsidig ingrediens som passer godt i både søte og salte retter, takket være sin søtlige smak og duft av honning. I matlaging kan tørket mjødurt brukes i alt fra supper og gryteretter til desserter og bakverk. Du kan også blande den med andre tørkede urter og krydder for å lage et eget urtekrydder, som kan tilsettes sauser, dressinger og marinader. Tidligere ble mjødurt ofte brukt som en ekstra smaks- og aromaingrediens i øl og vin.

Enten du tilsetter tørket mjødurt direkte i oppskriften eller bruker den som en del av en urtekrydderblanding, vil den tilføre en ekstra dimensjon til matlagingen din. Prøv å tilsette tørket mjødurt i te eller varm sjokolade for å få en ekstra smak av honning.

Franske kokker har brukt mjødurt i både historiske og moderne oppskrifter. Kombinasjonen av honning og mjødurtens smaksprofil er fortsatt populær og har inspirert oppskrifter som aromatisk Panna Cotta, mandelnougat, iskrem og mjødurt-sirup til å smaksette ganache og havregrøt.

Mjødurt kommer opprinnelig fra Sentral- og Øst-Europa, men nå finner man mjødurt i de fleste europeiske land, samt noen land i Nord- og Sentral-Asia. Den trives i fuktige enger, langs vannkanter og i næringsrike elveskoger. Mjødurt danner ofte plantesamfunn med andre planter som gul løsstrife, myrhaukeskjegg, myrklegg og ekte baldrian.

Mjødurtblomster har en søt, mandelaktig og litt bitter smak som passer godt i søte desserter som pudding, sorbet og iskrem. Blomstene kan også brukes i drikker som smoothies og lemonader.

I belgisk og fransk matlaging brukes mjødurt ofte til å tilføre en fin og bitter smak til desserter. I tillegg kan den bidra til å lindre symptomer som oppblåsthet og halsbrann i krydrede retter.

Mjødurt er en spennende og smaksrik plante som har vært brukt i matlaging i århundrer. Du kan utforske ulike måter å bruke mjødurt på, enten det er gjennom urtete, som krydder i sauser og dressinger, eller som garnityr på desserter. Den søtlige smaken og duften av honning gir en unik smaksopplevelse og kan berike dine kulinariske eksperimenter.

En populær måte å nyte mjødurt på er å lage urtete. Ved å tilsette 1-2 teskjeer tørkede blomster i en liter kokende vann, kan du lage velsmakende urtete med søtlig smak og duft av honning. La teen trekke i noen minutter før den siles.

NB: Personer som er overfølsomme for salisylsyre samt astmatikere og gravide kvinner bør avstå fra å konsumere mjødurt.

Dette krydderet er levert av Krydra.no som er en anerkjent leverandør spesialisert i kvalitetskrydder og krydderblandinger.
Krydra.no leverer naturlige og autentiske smaker, og setter høye standarder for både kvalitet og sortiment.

Teknisk info


Support
Kundeanmeldelser
60702