LalBrew® New England™ Tørrgjær
LalBrew® New England™ er en ale-gjærstamme selektert spesielt for sin evne til å produsere et fruktig esterpreg slik man ønsker i East Coast-stiler som New England IPA. Under fermentering utvikler gjæren tropiske og fruktige estere, særlig steinfrukt som fersken.
Gjæren uttrykker enzymet ß-glukosidase, som bidrar til hopbiotransformasjon og dermed forsterker både smak og aroma fra humlen. Med medium til høy utgjæring og medium flokkulering gir LalBrew® New England den klassiske hazy og juice-aktige karakteren som kjennetegner stilen.
Egenskaper:
- Gjærtype: Amerikansk ale-gjær (Saccharomyces cerevisiae)
- Alkoholtoleranse: opp til ca. 11 % ABV
- Temperatur: 15–22 °C (optimalt 18–22 °C)
- Dosering: 1 pakke (11 g) er nok til ca. 20 liter vørter (50–100 g pr. hl)
Et perfekt valg for NEIPA og andre humledrevne East Coast-ales med tropisk og fruktig aroma.
Les mer om gjæren her