Med Northwest Farmhouse brett kan du nyte den lettere siden av "funkiness" i ditt øl. Denne Brett. bruxellensis-varianten har sin opprinnelse fra et bryggeri i nordvest i USA, og er kjent for sin fantastiske hvitvinskarakter og lette funk. Den utvikler sin karakter ganske raskt!
Brett-karakteren vil være tydelig innen noen få uker etter å ha nådd "final gravity" og vil fortsette å utvikle seg hvis det gis ekstra modningstid.
NB! Dette gjæret tester positivt for STA1-genet som er en indikator for Sacc. Cerevisiae Diastaticus.
Det vil si at dette gjæret har en egenskap av å kunne metabolisere dekstriner over tid, noe som kan føre til høyere utgjæring enn beregnet.
Det anbefales å vaske alt utstyr grundig etter bruk.
-Gjærstamme: Brett. Bruxellensis blend + Bakterier
-Utgjæring: 85+%
-Flokkulering: Lav
-Foretrukket gjæringstemperatur: 21-29°C
-Diastatisk: Ja
-Fenolsk: Ja
-Alkoholtoleranse: 10%