Petra 0415 er et 100% Speltmel, fremstilt av kun økologisk italiensk Einkorn.
Dette fantastiske melet er rikt på protein, fiber, jern og vitamin B og gir nydelig aroma og smak. Melet er godt egnet for hydrasjon fra 65 til 75% og det anbefales å hvile deigen under elting i 20 minutter for å forbedre melets opptak av væske.
Man kan med gode resultater tilsette gjær direkte i deig, men det anbefales å bruke en gjærstarter (biga eller poolish) for å oppnå best resultater.
Passer utmerket til blanding med andre meltyper (I pizzadeig ca 10-15%) eller til baking av brød og andre bakevarer.
Petra mel oppbevares tørt og kjølig, og for å beholde maksimal kvalitet bør melet ikke utsettes for direkte lys og/eller varme.
Kan inneholde spor av soya.
Spesifikasjoner
Malingsgrad:
|
Tipo 1
|
Luftfuktighet:
|
maks 15,5%
|
W:
|
*
|
P/L:
|
*
|
Gluteninnhold:
|
42-44%
|
Hydrasjon:
|
65-75%
|
Gjæringstid 20°C:
|
12t (opptil)
|
Gjæringstid 4°C:
|
48t (opptil)
|
Næringsinnhold (pr 100g)
Karbohydrater:
|
62,0
|
Fiber:
|
7,9
|
Fett:
|
3,30
|
Proteiner:
|
13
|
Salt:
|
0,010
|
Energi (kj):
|
1476
|
Energi (kcal):
|
349
|
Forpakningsstørrelse
*W og P/L verdiene knyttet til dette melet oppgis ikke da det høye fiberinnholdet (7,9/100g) gir svært feile utslag på Chopins alveograf.