Slik brukes kullsyretabellen:

 

Tabellen er fargekodet etter ølstil

  • Blå = Porter og Stout
  • Grønn = Lager, Ale og Amber
  • Gul = Hvete, Lambic og Cider

Ved lavere temperaturer løses CO2 lettere opp i ølet, og ved høyere temperaturer kreves et høyere trykk. 

Finn først frem riktig temperatur til venstre i tabellen, og flytt deretter pekeren mot høyre til ønsket CO2 volum. På toppen av tabellen vil du da se riktig trykk oppgitt i Bar som skal stilles inn på CO2 regulatoren. Regn med ca 7 dager med tilkoblet CO2 for å oppnå ferdig karbonert øl.

Ønsker man å få kullsyre på fatet raskere, kan man starte med et høyere trykk, før man deretter går ned til trykket oppgitt i tabellen. Vi anbefaler å starte forsiktig, for etterhvert å få erfaring med hvor fort et øl blir karbonert med denne metoden. Merk at ved å følge tabellen på riktig temperatur, vil ølet aldri bli overkarbonert pga tilført CO2.

 

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.