Rengjøring av tappelinje

Enkel og effektiv rensing av tappelinje med 10 liter fat

 
Det er stort sett ikke måte på hva vi gjør for å brygge den perfekte ølen. Samtidig glemmer mange viktigheten av også å ha fokus på hygiene og rengjøring i siste fase, nemlig av tappeanlegg. For å fjerne eventuell mugg, bakterier, villgjær og ølstein (kalsium oksalat) presenterer vi her forslag til en rimelig og effektiv løsning for å sikre en rent og velsmakende øl ut av krana;
 
  1. Løs opp 1 pk Beverage Line Cleaner (BLC) i 8 liter varmt vann (ca 50°C) på fat. Alternativt kan du benytte 7-14ml/L Liquid Line Cleaner (LLC), som gir samme effekt. Dersom anlegget ikke har vært rengjort på lenge anbefales det å doble dosen.
  2. Sett CO2 trykk på fat og tapp et par liter av rensevæsken gjennom anlegget.
  3. La rensevæsken stå i tappeanlegget i noen minutter (for BLC: 3-5 min, LLC: 30 min). For skitne tappelinjer: doble tiden.
  4. Tapp ut resten av rensevæsken fra fatet.
  5. Kople fra fat, skyll godt og fyll opp med 10 liter rent varmt vann (50°C).
  6. Tapp ut resten av vannet.

 

Gratulerer, du har et rent tappeanlegg og kan nyte godt øl fri for infeksjoner.

 

 

Merk: disse rengjøringsmidlene er etsende. Kan være farlig å svelge eller og få i øynene eller på huden. Drikk vann eller melk og unngå å kaste opp. Skyll øynene eller huden med vann i minst 15-20 minutter. Kontakt lege. 

 

Må ikke blandes med syre, da dette vil forårsake en kraftig kjemisk reaksjon

 

Relaterte produkter finner du her:

Meld deg på nyhetsbrev

Motta råd og tips, nyheter og gode tilbud!