Black Malt

Black Malt 1 kg hel

1200-1500 EBC - Viking Malt

Varenr:106236

Viking Black Malt - Svartmalt

Svartmalt har en stor innvirkning på fargen på ølet. Den høye temperaturen som brukes når man lager svartmalt, lager også en skarp smak som definerer stout. Den bitre, tørre, brente smaken blir noe dempet av stekeprosessen. Noe som kanskje høres totalt ulogisk ut er at svartmalt mister både smak og farge hvis det er stekt for mye. Når temperaturen øker, vil smaks- og farge komponentene i utgangspunktet bli til kull.

31,-
-+
20+på lager
BeskrivelseTeknisk infoSupportKundeanmeldelser
Beskrivelse

Viking Black Malt - Svartmalt


Svartmalt har en stor innvirkning på fargen på ølet. Den høye temperaturen som brukes når man lager svartmalt, lager også en skarp smak som definerer stout. Den bitre, tørre, brente smaken blir noe dempet av stekeprosessen. Noe som kanskje høres totalt ulogisk ut er at svartmalt mister både smak og farge hvis det er stekt for mye. Når temperaturen øker, vil smaks- og farge komponentene i utgangspunktet bli til kull. Så det kreves et godt håndlag når man skal lage bra svartmalt. Mørk malt og rug uten skall, har gode egenskaper som åpner for at bryggeren kan lage en mørk, men frisk øl. Selv om det er de tørre og «askete» notene som assosieres med en solid stout, så er det noe magisk med en øl som er mørk i farge, men har en lys og frisk smaksprofil som er i kontrast med utseende.

Selv 1-2% av dette maltet vil gi ølet betydelig mørkere. Vi anbefaler ikke mer en 10% i et brygg. 


Farge: 1200-1500 EBC
Produsent: Viking Malt, Finland

 
Ved kjøp av flere kg av samme malt, pakkes disse normalt i en pose.

 

Teknisk info


Support
Kundeanmeldelser