Weissbier allgrain ølsett

Tradisjonelt hveteøl fra Syd-Tyskland

Logg inn for å skrive anmeldelse...
Varenr:100355

Weissbier er et tradisjonelt hveteøl fra Syd-Tyskland. En frisk tørstedrikk som alle liker. En av våre bestselgere!

349,-
-+
4 på lager
BeskrivelseTeknisk infoTilbehørSupportKundeanmeldelser
Beskrivelse

Weissbier er et tradisjonelt hveteøl fra Syd-Tyskland. En frisk tørstedrikk som alle liker. En av våre bestselgere!

Alkoholprosent: ca. 5,3%.
Forventet OG: ca. 1.051, FG: ca 1.011
IBU: ca. 13 – lite til moderat bitter
Farge: ca. 7 EBC 


Innholder 5,6 Kg knust malt:

Pilsner og Hvete malt

Humle:  Perle og Saaz

Gjær:     Mangrove Jack's M20 bavarian Wheat, 1 pakke. (evt tilsv gjær)

 

Meskes på 65°C i 60 minutter. Kokes i 90 minutter. Humlen tilsettes iht. beskrivelse på humleposene.

Gjæres på  20°C

Tilsett 8g sukker pr liter øl når ølet settes på flaske og la karbonere ved 20-28°C i ca 14 dager før settes kjølig. Benytt ca. halv sukkermengde ved naturlig karbonering på fat.

Link til detaljert beskrivelse og veilledning av Weissbier, A4 utskriftsformat 

 

Weissbier er et såkalt all-grain sett (knust korn), utviklet og produsert ved vårt produksjonsanlegg i Grimstad.

Her har vi blandemaskiner, mølle og pakkemaskiner hvor vi pakker ca 60 ølsett pr batch. All humle veies iht bruk, pakkes og vakumeres i egne poser slik at det bare er å klippe opp posen og bruke innholdet. Det følger også med tørrgjær. Om du har anledning bør du forsøke å rehydrere gjæren.

Maltet er veid opp iht oppskrift, for deretter å blandes i ca 30 minutter før maltet slippes i mølla og føres videre til vekt- og pakkemaskin. I pakkemaskinen blir mesteparten av luften sugd ut av posen med malt. Til slutt samles alt i ølsettesker som merkes iht innholdet.

Møllen kverner (skallknuser) maltet slik at det passer til de fleste bryggemaskiner som er på markedet, hvor det benyttes silbunn eller silkar. Graden av knusing passer også dersom du benytter meskepose (BIAB = Brew in a Bag).Utbyttet vi oppgir, dvs 72% er erfaringstall ved brygging på Beer Brew 30. Utbyttet du selv oppnår vil være avhengig av ditt utstyr og din bryggeteknikk, og vi kan derfor ikke garantere en spesifikk OG.

Våre ulike ølsett har ulikt innhold og mengde malt, og det vil derfor være enkelte bryggemaskiner som ikke har plass til all maltet. Velger du å gå ut over produsentens anbefaling vil du kunne oppleve lavere utbytte (mindre OG) og du kan også oppleve såkalt «stuck mash» (silen går tett og sirkulering/avrenning blir vanskelig).

 

Her er produsentenes egne anbefalinger av maltmengde. Se for øvrig brukerveiledning til ditt bryggeutstyr mht beregning av mengde vann ift mengde malt. 

Beer Brew 30, Generasjon 1 til 3

- silkar: max 7 kg

Beer Brew 30, basic og Automatic

- silkar: max 8 kg

- silbunn: max 9 kg

Beer Brew 60*, alle modeller

- silkar: max 15 kg

- silbunn: max 16 kg

*Ved brygging på Beer Brew 60 (BB60) benyttes 2 ølsett for å oppnå ca 50 liter vørter til gjæring.

 

Grainfather

- silkar: max 9 kg

 

Speidel Braumeister

- modell 10: max 2,8 kg

- modell 20: max 6 kg

- modell 50: max 13 kg

Teknisk info

Produktinformasjon

Produsent Ølbrygging AS


Tilbehør
Support
Kundeanmeldelser
Logg inn for å skrive anmeldelse...
1850
Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.