Oppskriften er inspirert av de klassiske festølene som serveres på Oktoberfest i München hvert år. Dette er en tradisjonell tysk lager med moderat maltpreg, brygget med gjæren S-189 fra Fermentis for et autentisk uttrykk slik man kjenner fra Bayerndistriktet i Sør-Tyskland. Brygges tradisjonelt i mars og nytes om høsten.
Ølsettet er beregnet for 20L til gjæring.
I oppskriftsarket som følger med er det mulig å klippe ut label ferdig laget for Bishop Tap Handle!
Stil: Märzen
Alkoholprosent: ca. 6%. Forventet OG: ca. 1.058. FG: ca 1.012
IBU: ca. 21 – moderat bitter. Farge: 13 EBC - gyllengul
Innholder 5,4 kg
knust
malt:
Malt: Pilsnermalt, Mørk munich malt, Dixtrin
Humle: Magnum og Mittelfruh
Gjær: Fermentis S-189
Meskes på 66°C i 60 minutter. Kokes i 60 minutter. Humlen tilsettes i henhold til beskrivelse på humleposene.
Gjæres på ca. 10°C.
Tilsett 6g sukker pr liter øl når ølet settes på flaske, og la karbonere ved 20-28°C i ca 14 dager før settes kjølig.
CO2 volum på fat: ca 2,5 - Se kullsyretabell her
Link til detaljert beskrivelse og veilledning, A4 utskriftsformat
Link til oppskriften i Brewfather
