Utviklet i samarbeid med Lallemand Brewing. Oppskriften bygger på klassisk tsjekkisk pilsnertradisjon med fokus på balanse mellom malt og humle. Brygget med edelhumlen Saaz som tilfører den karakteristiske aromaen og bitterheten som kjennetegner stilen.
For å få best mulig resultat anbefaler vi å prøve dekoksjonsmesking, da det vil gi resultatet litt mer kompleksitet i smaken.
I settet følger det med en lettskrevet instruks for enkel dekoksjonsmesking, og dette er noe alle kan få til.
Ønsker man alikevel å meske på vanlig måte går det helt fint!
Ølsettet er beregnet for 20L til gjæring.
I oppskriftsarket som følger med er det mulig å klippe ut label ferdig laget for Bishop Tap Handle!
Stil: Tsjekkisk Pilsner
Alkoholprosent: ca. 4,6%. Forventet OG: ca. 1.045. FG: ca 1.010
IBU: ca. 28 – moderat bitter. Farge: 7,5 EBC - halmgul
Innholder 4,23 kg
knust
malt:
Malt: Pilsnermalt, Munich malt
Humle: Magnum og Saaz
Gjær: Lallemand LalBrew Diamond Lager
Meskes på 65°C i 60 minutter*. Kokes i 90 minutter. Humlen tilsettes i henhold til beskrivelse på humleposene.
Gjæres på ca. 11°C.
*Til dette ølsettet anbefaler vi å prøve dekoksjonsmesking. En enkel instruks følger med i ølsettet!
Tilsett 6g sukker pr liter øl når ølet settes på flaske, og la karbonere ved 20-28°C i ca 14 dager før settes kjølig.
CO2 volum på fat: ca 2,4 - Se kullsyretabell her
Link til detaljert beskrivelse og veilledning, A4 utskriftsformat
Link til oppskriften i Brewfather
