Inspirert av den tradisjonelle Kölsch-stilen fra Köln, en lys og lettdrikkelig tysk ale som kombinerer ren maltbase med forsiktig humlebitterhet. Stilen omtales ofte som "German Pale Ale", og er så tett knyttet til byen at man må kunne se Kölnerdomen fra bryggeriet for å kalle det en ekte Kölsch.
Ølsettet er beregnet for 20L til gjæring.
I oppskriftsarket som følger med er det mulig å klippe ut label ferdig laget for Bishop Tap Handle!
Stil: Kölsch
Alkoholprosent: ca. 4,9%. Forventet OG: ca. 1.045. FG: ca 1.008
IBU: ca. 23 – moderat bitter. Farge: 7 EBC - halmgul
Innholder 4,2 kg
knust
malt:
Malt: Pilsnermalt, Hvetemalt, Viennamalt
Humle: Magnum og Tettnang
Gjær: Fermentis K-97 SafAle
Meskes på 65°C i 60 minutter. Kokes i 60 minutter. Humlen tilsettes i henhold til beskrivelse på humleposene.
Gjæres på ca. 15°C.
Tilsett 7g sukker pr liter øl når ølet settes på flaske, og la karbonere ved 20-28°C i ca 14 dager før settes kjølig.
CO2 volum på fat: ca 2,6 - Se kullsyretabell her
Link til detaljert beskrivelse og veilledning, A4 utskriftsformat
Link til oppskriften i Brewfather
