Et lyst og lett brygg utviklet for å fange sommerfølelsen fra skjærgården. Oppskriften er inspirert av klassiske lyse lagerøl, med ren maltprofil og moderat bitterhet. En oppskrift med ekte sørlandssjel - "passåh heilt kanon" som de sier i Grimstad!
Ølsettet er beregnet for 20L til gjæring.
I oppskriftsarket som følger med er det mulig å klippe ut label ferdig laget for Bishop Tap Handle!
Stil: Cream Ale
Alkoholprosent: ca. 5,4%. Forventet OG: ca. 1.047. FG: ca 1.006
IBU: ca. 14 – lite/moderat bitter. Farge: 6 EBC - halmgul
Innholder 4,5 kg
knust
malt:
Malt: Lys pilsnermalt, flaket mais og flaket ris
Humle: Perle
Gjær: Fermentis US-05
Meskes på 64°C i 60 minutter. Kokes i 60 minutter. Humle tilsettes i henhold til beskrivelse på posene.
Gjæres på ca. 20°C.
Tilsett 7g sukker pr liter øl når ølet settes på flaske, og la karbonere ved 20-28°C i ca 14 dager før settes kjølig.
CO2 volum på fat: ca 2,5 - Se kullsyretabell her
Link til detaljert beskrivelse og veilledning, A4 utskriftsformat
Link til oppskriften i Brewfather
