Mango IPA er det desidert mest etterspurte ølsettet. Denne oppskriften har vi prøvd oss på flere ganger med forskjellige råstoffer, og endelig er vi 100% fornøyd med resultatet!
Dette er en lys og fin øl med nydelig sammensatt humle, som komplementerer mangosmaken perfekt!
Ølsettet lanseres som en serie med 3 varianter: Mango IPA, Ananas IPA og Pasjon & Mango IPA. - Velg din favorittsmak!
Ølsettet er beregnet for 20L til gjæring.
I oppskriftsarket som følger med er det mulig å klippe ut label ferdig laget for Bishop Tap Handle!
Alkoholprosent: ca. 5,1%. Forventet OG: ca. 1.052. FG: ca 1.013
IBU: ca. 12 – lite/moderat bitter. Farge: 10 EBC - halmgul
Innholder 4,8 kg
knust
malt:
Malt: Pilsnermalt, hvetemalt, melano light, dextrine og flaket havre
Humle: Azacca, Citra og El Dorado
Annet: Mango essens
Gjær: LalBrew Verdant IPA
Meskes på 68°C i 60 minutter. Kokes i 60 minutter. Humlen tilsettes i henhold til beskrivelse på humleposene.
Gjæres på ca. 20°C.
Tilsett 6g sukker pr liter øl når ølet settes på flaske, og la karbonere ved 20-28°C i ca 14 dager før settes kjølig.
CO2 volum på fat: ca 2,4 - Se kullsyretabell her
OBS: Oksidering
Oksidering skjer når ølet utsettes for oksygen etter at gjæringen har startet. Noen ølstiler er mer følsomme for dette, særlig humlerike øl som NEIPA, IPA og West Coast IPA. Oksidering kan føre til usmaker og redusert holdbarhet, så det er lurt å ta noen enkle forholdsregler.
Unngå all kontakt med oksygen etter påbegynt gjæring:
- Husk å flushe med CO2 etter tørrhumling. Bruk gjerne Hop Bong om du har Fermzilla eller Kegmenter
- Ved gjæring under trykk, bruk Slangesett for lukket overføring til fat
- Det anbefales å bruke fat
- Flasking frarådes, da det er vanskelig å unngå oksidering ved flasking.
Les mer fat og utstyr her
Link til detaljert beskrivelse og veilledning, A4 utskriftsformat
Link til oppskriften i Brewfather
