FRESH WORT KIT! - Til deg som vil brygge godt øl, men ikke har tid eller plass til allgrain brygging.
Her har vi kort forklart brygget ølsettet for deg, slik at du kun trenger å gjære og tappe ølet. Les mer om Fresh Wort Kit her
Shitter Was Full NEIPA 2025 - for 15 liter
"Hjelp det er Juleferie" er og forblir en av de beste julefilmene som finnes. Som ølnerd kan man kanskje skille seg litt ut fra resten av familien, og bli familiens egen "Cousin Eddie".
Det er dette som er Westums inspirasjon til denne oppskriften – en New England IPA laget for å gi en frisk kontrast til julens mange inntrykk. Brygget med rikelig humle for fruktig aroma og myk balanse, slik stilen er kjent for.
Espen Westum, bedre kjent som "Westum hjemmebryggeri" i sosiale medier, har fått internasjonal oppmerksomhet for sitt kompromissløse angrep på hjemmebrygging!
Følg galskapen her:
Westum Hjemmebryggeri på Facebook
Westum Hjemmebryggeri på Instagram
Westum Hjemmebryggeri på YouTube
Stil: New England IPA
Alkoholprosent: ca. 8,4%.
IBU: ca. 50 – lite/moderat bitter. Farge: 10 EBC - halmgul
Inneholder ferdig brygget vørter for 15 liter øl
Se oppskriftsark her
Instruks:
- Hell vørter over i gjæringskaret ditt
- Tilsett gjær
- Sett på lokk og gjærlås
- Følg den medfølgende veiledningen med tanke på anbefalt gjæringstemperatur og tilsettning av tørrhumle
Inkludert:
Gjær: LalBrew Pomona
Tørrhumle: Galaxy, Azacca, Amarillo og BRU-1
Gjæres på ca. 20°C. Tørrhumle tilsettes i henhold til beskrivelse på humleposene.
CO2 volum på fat: ca 2,5 - Se kullsyretabell her
OBS: Oksidering
Oksidering skjer når ølet utsettes for oksygen etter at gjæringen har startet. Noen ølstiler er mer følsomme for dette, særlig humlerike øl som NEIPA, IPA og West Coast IPA. Oksidering kan føre til usmaker og redusert holdbarhet, så det er lurt å ta noen enkle forholdsregler.
Unngå all kontakt med oksygen etter påbegynt gjæring:
- Husk å flushe med CO2 etter tørrhumling. Bruk gjerne Hop Bong om du har Fermzilla eller Kegmenter
- Ved gjæring under trykk, bruk Slangesett for lukket overføring til fat
- Det anbefales å bruke fat
- Flasking frarådes, da det er vanskelig å unngå oksidering ved flasking.
Les mer fat og utstyr her