Nellik, hel 50 gram

Nellik, hel

50 gram

Varenr:107999

100% økologisk og naturlig dyrket hele nellikspiker (Caryophyllus aromaticus) fra Egypt.

Nellik har en rik og varm smak og en aroma av kamfer og pepper. Kryddernellik har lange tradisjoner i kjøkken fra f.eks. Kina, Hellas, India, Russland og Skandinavia og er også en ingrediens i det populære kinesisk five-spice krydder.

64,-
-+
2på lager
BeskrivelseTeknisk infoSupportKundeanmeldelser
Beskrivelse

Nellik også kjent som kryddernellik, nellikspiker er et kraftig aromatisk krydder som ligner en liten stift. Oppkalt etter det franske ordet “clou”, som betyr “spiker”, er nellik et populært krydder over hele verden og brukes i et bredt spekter av internasjonale retter.

Tilbereding: Bruk hel nellik i varme drikker, og når det brukes hel nellik i kylling eller skinke, så fjern nelliken før servering. Kan også knuses eller males før bruk. Best når den er nykvernet.
Anbefalte bruksområder: Fantastisk når det brukes til kylling, skinke, gløgg, krydret te eller varm cider ved å bruke hele nellikspikeren. Mal nelliken for å forbedre smaken i desserter, brød, kaker, krydderkake, puddinger, tyttebærsyltetøy, gresskarpai eller frukt.
Smak og aroma: Bitter eller snerpende, varm, skarp, søt
Oppbevaring: Oppbevares tørt og kjølig.
Inneholder: 100% nellik.
Allergener: Ingen kjente

Selv om nellik fåes i både hel og malt form, foretrekkes kulinarisk nellik hel, siden hele knoppen inneholder langt mer smak og aroma før den males.

Hele nellik kan erstattes med malt nellik: Som en tommelfingerregel, bruk ¾ ts malt nellik per 1 ts hele nellik som oppskriften sier.

Dette krydderet er levert av Krydra.no som er en anerkjent leverandør spesialisert i kvalitetskrydder og krydderblandinger.
Krydra.no leverer naturlige og autentiske smaker, og setter høye standarder for både kvalitet og sortiment.

Teknisk info


Support
Kundeanmeldelser