Black Forest Stout
Dette ekstraktsettet tar utgangspunkt i en irsk stout og benytter et mørkt maltekstrakt med innslag av røstet malt som er typisk for stilen. Settet inkluderer tilsetning av kirsebæraroma og er satt sammen for å gi et uttrykk i tråd med tradisjonell irsk stout, slik man kjenner den fra klassiske bryggeritradisjoner som Guinness og Murphy’s.
Antall liter ferdig produkt: ca 18 liter
Alkoholprosent: ca 5,5%
Bitterhet: 3/5
IBU: 22-28
Farge: Svart
Gjær: M15 Empire Ale
Anbefalt gjæringstemperatur: 18-22°C
Posen settet kommer i består av 2 adskilte lommer som inneholder det flytende konsentrat samt tørrgjær og de øvrige tilsetningsstoffene.
Til dette ekstraktsettet vil du i tillegg trenge 1,2 kg Pure Liquid Malt Extract, eller 1 kg dextrose (druesukker) for å oppnå ønsket alkoholprosent.
Klikk
her
for å lese en oversatt versjon av fremgangsmåten for å lage øl av ekstrakt:
se også Instruksjonsarket her