Kvalitets puré fra Franske Ponthier. Denne puréen kan brukes til baking, desserte, i drinker eller som smakstilsetning i øl, og gir en smak av litchi.
Når du tilsetter puré i øl anbefaler vi å tilføre i gjæringskaret mot slutten av stormgjæringen. Den inneholder noe gjærbar fruktose (se under).
Merk at ved tilsetning av puré kan ølet få en noe syrlig/besk smak, og det anbefales å tilsette ca 500g laktose (melkesukker) mot slutten av koketiden. Laktose er ikke gjærbart sukker og vil derfor tilføres sødme og gi et mer balasert øl.
Opprinnelsesland: Frankrike, men frukten er dyrket i Sør-Afrika
Smak: bringebær, kokos, kvede
Brix: 16, dvs 16g sukker pr 100g puré (SG 1.064)
The lychee is a small sphere 4 to 5 cm in diameter that weighs around 20 grammes. It is enveloped in a scaly skin that turns pinky red when ripe. We found a delicious lychee variety in South Africa. It is a combination of rose and muscat flavours with very soft white flesh and is particularly refreshing. PONTHIER lychee purée is made with the flesh only, the sweet, fragrant and juicy part.