Syltet rødløk

Syltet rødløk er myk og søtlig rødløk.
Det passer veldig  godt til grillmat og er veldig enkelt å lage helt selv. 

Du trenger:

  • 2 store rødløk
  • 1dl eddik (klar, rød- eller hvitvinseddik)
  • 3dl vann
  • 2dl sukker
  • Syltetøyglass (må tåle varme) ca 5 dl

Syltet rødløk passer veldig bra til: 

  • Burger
  • Pølse
  • Pizza
  • Taco
  • Salat
  • Sandwich
  • Fisk
  • Biff

Fremgangsmåte:

  1. Skjær rødløken opp i tynne skiver, og ha det i syltetøyglasset
  2. Kok opp eddik, vann og sukker og hell laken over rødløken til alt er dekket
  3. Sett på lokket og la det avkjøle seg på benken. Sett så kaldt
  4. Rødløken er klar etter ett par timer, men blir enda bedre om den får stå i ett par dager.