Hard Seltzer

Flere og flere har fått øynene opp for Hard Seltzer! Dette er en forfriskende sommerdrikk uten noen form for kunstig smakstilsetning eller farge.  
Mangrove Jacks har laget noen kit som er superenkle å lage. Resultatet blir 19 liter med deilig drikk med smak av enten lime & sitron, bringebær eller ananas. Alkoholstyrken blir ca 4%.

Her finner du vårt utvalg av Hard Seltzer sett

Under finner du veiledning på hvordan Hard Seltzer settene lages. Enjoy!

Fremgangsmåte:

  1. Vask og desinfiser et gjæringskar og en røreskje.

  2. Kok et par liter vann i en gryte og tilsett sukkerblandingen. Rør godt ut.

  3. Fyll ca halve gjæringskaret med kaldt vann, deretter tilsett den varme blandingen fra punkt 2.
    (OBS: Det er viktig å ikke ha kokende væske rett i gjæringskaret dersom man har PET gjæringskar!)

  4. Topp opp med kaldt vann til 20 liter. Kontroller at temperaturen ikke er over 25C grader.
    Tilsett gjæren og søtningsmiddelet.

  5. Sett på lokket og benytt gjærlås. La gjære i 7 dager mellom 18-26C grader, eller til gjærlåsen slutter å boble i 48 timer.

  6. Mål med et hydrometer. Dersom gjæringen er ferdig skal SG ligge på 0.998-1.002. Dersom målingen er høyere enn dette, la det gjære noen dager lengre, deretter mål igjen.

  7. Når gjæringen er ferdig tilsettes posen med smakstilsetning og røres forsiktig inn. Dersom det skal på fat kan man hoppe rett til punkt 11, ellers lar man det stå i 24 timer til for at smaken skal fordele seg riktig.

  8. 8-10 Ved bruk av flasker: Vask og desinfiser flasker og hevert før bruk.

  9. Overfør seltzeren til flasker og tilsett karboneringsdrops eller oppmålt sukker. Det anbefales opptil 6g sukker pr halvliter. Man ønsker ganske mye mer kullsyre i hard seltzer enn i øl og cider.

  10. Forsegl flaskene og la stå varmt (18-26C) i 2 uker. Flytt deretter flaskene til et kjøligere sted. Seltzeren vil bli klarere over tid når det står kaldt.

  11. 11 og utover gjelder kun ved bruk av fat: Tilsett "Kieselsol" i gjæringskaret og rør godt ut. La stå i 1 time, deretter tilsett "Beer Finings chitosan". La stå i 3 dager.

  12. Etter 3 dager sjekk at seltzeren har blitt klar. Dersom den fortsatt er grumsete, la det stå noen dager til. Deretter overføres det til fat.

  13. Kjøl ned fatet til ca 4C og karboner med trykk på 1,0-1,3 bar (15-20psi) i 5-7 dager.

 

Warrior 2020 100g 14,7% alfasyre
Kjøp
50%
35,-
69,-
Wakatu 2020 100g 6,3% alfasyre
Kjøp
50%
44,-
89,-
Waimea 2020 100g 15,3% alfasyre
Kjøp
50%
44,-
89,-
VSOP essens 2x17g
Kjøp
79,-