Oppskriften er på 4 deiger a 250g, og den skal heve 1 time bulk og 2 timer i ball. Og siden det er en korttidshevet deig kan det være lurt å bruke fersk gjær. Grunnen til det er at fersk gjær er litt mer eksplosiv i første hevestadie enn tørrgjær.
Ingredienser hoveddeig
Fremgangsmåte
Tilsett melet i en eltebolle. Bruk helst en eltemaskin. Tilsett gjær (ferskgjær smuldrer lett opp i melet) og vann. Hold igjen ca 2 ss vann som du tilsetter sammen med saltet etter 15 min i eltemaskinen.
Elt i 15 minutter på lav hastighet. Etter 15 minutter tilsetter du saltet sammen med resten av vannet, og elt videre i 5 minutter. Den ferdige temperaturen skal ligge på ca 20-24°C.
Når deigen er ferdig eltet, smører du kjøkkenbenken lett med litt olivenolje. Smør så inn hendene med litt olivenolje og ta deigen ut av bollen, og legg den på den smurte benkeplaten. Så smører du et tynt lag olivenolje over deigen og legger over litt over plastfolie.
Deigen skal nå hvile i ca. 20-25 minutter på benken under folien.