Fremgangsmåte poolish
Start med å ha vannet i en bakebolle og tilsett gjæren. Bland ut og løs gjæren opp i vannet. Tilsett melet og rør til det blir en litt tykk grøt.
La stå i romtemperatur på ca 21 grader i 7 timer. Etter endt gjæring setter du poolishen i kjøleskapet 1-2 timer før du lager hoveddeigen.
Fremgangsmåte hoveddeig
Begynn med å helle hele poolishen i bakebollen. Tilsett så mel og gjær. Nå tilsetter du 182 gram av vannet. Resten av vannet (40 gram) og rødvinseddiken (9gram) blander du sammen i en egen bolle. Se her for fremgangsmåte.
Elt nå deigen til den har absorbert alt vannet og blitt fast. Nå tilsetter du litt ettet litt av det resterende vannet som også består av eddik. Vent til vannet har blitt absorbert av deigen før du tilsetter litt til. Så forsetter du slik til du har igjen ca. 15 gram av vannet. Når deigen har eltet totalt i 15 minutter så tilsetter du alt saltet og de resterende 15 gram med vann.
Nå elter du videre i ca 5 minutter til deigen har en temperatur på 20-24 grader, da er den ferdig.
Når deigen er ferdig eltet, smører du kjøkkenbenken lett med litt olivenolje. Smør så inn hendene med litt olivenolje og ta deigen ut av bollen, og legg den på den smurte benkeplaten. Så smører du et tynt lag olivenolje over deigen og legger over litt over plastfolie.
Deigen skal nå hvile i ca. 30 minutter på benken under folien.