Hva er italiensk pizza?

Det finnes et stort utvalg av lokale variasjoner på pizza i Italia.
Det er også dette som gjør pizzabaking så utrolig morsomt – man blir aldri utlært!

Den kanskje mest kjente italienske pizzaen er Napolitansk pizza eller Vera Pizza Napoletana, som faktisk har sin egen etablerte standard for hvordan den lages for kalles «ekte». Denne pizza’en har en tynn bunn og en karakteristisk tykk skorpe, eller Cornicone som italienerne gjerne kaller det.

Corniconen er ofte pizzakokkens (pizzaiolo’ens) store stolthet! Pizzaen er videre stekt på veldig høy temperatur (450°-500°) på steinplate.

På denne måten oppnår man en sprø overflate og seig kjerne. 

Om man velger å bake pizza’en jevnt ut og ikke fokusere på den karakteristiske skorpen, lager man nærmere en såkalt Pizza Romana, eller romersk pizza. 

Av Napolitansk pizza er 2 typer pizza som er mest anerkjent: 

  • Marinara har en topping med tomat, olje, oregano og hvitløk 
  • Margherita har en topping med tomat, olje, Mozzarella, revet ost og basilikum. Skorpen skal ha smaken av nybakt brød. Dette fungerer veldig bra med den litt sure smaken av tomater og aromaen av oregano og hvitløk eller basilikum.