Roasted Barley - Viking Malt
Roasted Barley Malt gir en brent, kaffe-aktig smak. Risteprosessen likner på svart malt, men det tas ekstra hensyn for å unngå å brenne kornet. Smaken på ristet bygg er kraftig og mer bitter enn svartmalt. Brent og røykaktig smak er tydelig fremtredende. Fargen er dyp rød mahogny. Blir ofte brukt i  Porters og Stouts.
 
Roasted barley har en stor innvirkning på fargen på ølet. Den høye temperaturen som brukes, lager også en skarp smak som definerer stout. Den bitre, tørre, brente smaken blir noe dempet av risteprosessen. Noe som kanskje høres totalt ulogisk ut, er at roasted barley mister både smak og farge hvis det er ristet for mye. Når temperaturen øker, vil smaks- og farge komponentene i utgangspunktet bli til kull. Så her tas det esktra hensyn for å unngå å brenne kornet. Mørk malt og rug uten skall, har gode egenskaper som åpner for at bryggeren kan lage en mørk, men frisk øl. Selv om det er de tørre og «askete» notene som assosieres med en solid stout, så er det noe magisk med en øl som er mørk i farge, men har en lys og frisk smaksprofil som er i kontrast med utseende.
 
Ved kjøp av flere kg av samme malt, pakkes disse normalt i en pose.
 
Farge: 900-1200 EBC
Produsent: Viking Malt
Link til produsents nettside