Roasted Barley - Viking Malt - 900-1200 EBC

Roasted Barley 1 kg hel

900-1200 EBC - Viking Malt

Varenr:106314

Roasted Barley - Viking Malt

Maltet gir en brent, kaffe-aktig smak. Det likner på svart malt, men er mer kompleks. Det inneholder mer proteiner enn svartmalt og gir derfor et bedre skum. Det tilfører også litt mer sødme i smaken. Fargen er dyp rød mahogny. Blir brukt i alle Porters og Stouts.

31,-
-+
20+på lager
BeskrivelseTeknisk infoSupportKundeanmeldelser
Beskrivelse

Roasted Barley - Viking Malt

Maltet gir en brent, kaffe-aktig smak. Det likner på svart malt, men er mer kompleks. Det inneholder mer proteiner enn svartmalt og gir derfor et bedre skum. Det tilfører også litt mer sødme i smaken. Fargen er dyp rød mahogny. Blir brukt i alle Porters og Stouts.

 

Roasted barley har en stor innvirkning på fargen på ølet. Den høye temperaturen som brukes, lager også en skarp smak som definerer stout. Den bitre, tørre, brente smaken blir noe dempet av risteprosessen. Noe som kanskje høres totalt ulogisk ut, er at roasted barley mister både smak og farge hvis det er ristet for mye. Når temperaturen øker, vil smaks- og farge komponentene i utgangspunktet bli til kull. Så det kreves et godt håndlag når man skal lage bra roasted barley. Mørk malt og rug uten skall, har gode egenskaper som åpner for at bryggeren kan lage en mørk, men frisk øl. Selv om det er de tørre og «askete» notene som assosieres med en solid stout, så er det noe magisk med en øl som er mørk i farge, men har en lys og frisk smaksprofil som er i kontrast med utseende.

 

Ved kjøp av flere kg av samme malt, pakkes disse normalt i en pose.

 

Farge: 900-1200 EBC

Produsent: Viking Malt

Link til produsents nettside

Teknisk info


Support
Kundeanmeldelser