Malolacid Malolaktisk bakterie

Malocid malolactic bakterie

25g til 50 liter

Varenr:104503
Malocid gir en malolaktisk gjæring som gjør at gjæren omdanner eplesyren til vinsyre. Dette vil senke syrligheten i vinen og vil gi en rundere smak på vinen.
Dette er en prosess som til en viss grad skjer av seg selv, men for å få prosessen under kontroll tilsettes malolaktisk bakterie kultur.
128,-
-+
20+på lager
BeskrivelseTeknisk infoTilbehørSupportKundeanmeldelser
Beskrivelse

Malocid gir en malolaktisk gjæring som gjør at gjæren omdanner eplesyren til vinsyre. Dette vil senke syrligheten i vinen og vil gi en rundere smak på vinen.
Dette er en prosess som til en viss grad skjer av seg selv, men for å få prosessen under kontroll tilsettes Malolaktisk bakterie kultur.

Dosering: 5g/10 l vin.
Tilsettes etter gjæringsprosessen og før klaringsprosessen.

Når man bruker malolaktisk bakterie så er det viktig å tenke på at dette ikke skal behandles likt som vanlig gjær. Det er noen forhåndsregler som er greie å ha i bakhodet før man setter i gang.
Malolaktisk gjæring fungerer best om den starter rett før den vanlige gjæringen avsluttes (SG <1.004).
PH-verdien på vinen må være minst på 3,1 og alkoholprosenten må være maks 13%.
Temperaturen må også være 17°C eller mer.

Den Malolaktiske kulturen er tørrfryst og løses opp i nok vann (ca 10-20 x vekt på pulveret) som holder 25°C, mens du rører hele tiden. Rør med gjevne mellomrom i ca en halv time før du tilsetter det i vinen.

Teknisk info


Tilbehør
Support
Kundeanmeldelser
Gjennomsnittlig vurdering:
(1)
Preben28.07.2023Upassende?
Malocid malolactic bakterie25g til 50 literProduktsiden sier "Malocid gir en malolaktisk gjæring som gjør at gjæren omdanner eplesyren til vinsyre" Dette stemmer ikke. Vinsyre er en type syre som finnes i flere ulike typer frukt, spesielt i vindruer. Dette produktet, altså Malocid, eller melkesyrebakteriekultur legges til under sekundærgjæringsfasen for å fremme malolaktisk fermentering i vinen. Under denne prosessen omdannes deler eplesyren i vinen til melkesyre. Dette vil resultere i en "rundere", eller "kremet" munnfølelse til vinen og er spesielt å foretrekke for rødvin, eller vin laget på mørke bær. Produktet gjør imidlertid en god jobb med å fremme malolaktisk fermentering når forholdene er riktige for dette.
33542