WLP518 Opshaug Kveik 70ml
Denne Kveik-stammen, hentet fra vår venn Lars Marius Garshol, ble isolert fra en blandingskultur som tilhørte Harald Opshaug, en gårdsbrygger i Stranda, Norge. Denne stammen ble opprinnelig brukt på 1990-tallet for å produsere flere øl i kornølstil. Det er en ren gjærende gjær og tåler temperaturer opp til 35°C, mens den fullfører gjæringen innen tre til fire dager. De rene egenskapene til denne stammen gjør den ideell for IPA og pale ale.
Pakkene er utrolig enkle i bruk. Desinfiser pakka, skru av korken og tilsett gjæret i vørteren!
PurePitch-pakkene fra White Labs har en best før-dato på seks måneder etter produksjonsdato. White Labs sier det er så mye som opptil 94,9% levedyktige celler i pakkene ved best før-datoen. Gjæret er i realiteten holdbar mye lenger enn dette og kan fint benyttes selv om den er eldre, men da anbefaler vi at du lager en starter.
White Labs har strenge rutiner på kvalitetskontroll. På hver gjærpakke finner du en QR-kode. Denne leder deg inn på en side hos White Labs som gir deg all mulig informasjon om gjæret.
Purepitch Next Generation:
De nye "Next Generation" pakkenene med gjær fra Whitelabs inneholder 70ml med gjær klar for vørter. Pakkene inneholder dobbelte så mye gjær som en vanlig "pure pitch" pakke, og er perfekt for batcher på opp til 20 liter. (Hvor OG er under 1.074 og gjæringstemperaturen er over 16°C).
Hvis du skal gjære lavere en 16 grader eller om OG er høyere en 1072 anbefaler vi 2 pakker. Hvis du både skal gjære kaldt og med høy OG anbefales 3 pk.