Tores Singelhop Citra IPA Tores Singelhop Citra IPA Tores Singelhop Citra IPA

Tores singelhop Citra IPA allgrain ølset

en frisk øl med mye sitrus-preg

Varenr:100352

Tores Singel Hop IPA er en fantastisk og frisk Amerikansk India Pale Ale med mye sitruspreg. Behagelig og godt balansert.Dette ølet er for mange en referanse på hvordan en god singelhop citra IPA skal være: Masse god citrus-smak, uten at bitterheten tar overhånd.

539,-
-+
20+på lager
BeskrivelseTeknisk infoTilbehørSupportKundeanmeldelser
Beskrivelse

Tores Singel Hop IPA er en fantastisk og frisk Amerikansk India Pale Ale med mye sitruspreg. 

Behagelig og godt balansert.Dette ølet er for mange en referanse på hvordan en god singelhop citra IPA skal være: Masse god citrus-smak, uten at bitterheten tar overhånd.

Stil: Amerikansk IPA
Alkoholprosent: ca. 6,6% 
Forventet OG: ca. 1.063. FG: ca 1.013
Bitterhet: 80 IBU – bitter, men oppleves balansert
Farge: 17 EBC – ravfarget
Beregnet for 25 liter vørter til gjæring

Inneholder 7,0 Kg knust malt:
Pale ale, Münchener, Melanoidin, Cara pils og Cara 60 malt
Humle: Citra
Gjær: Lallemand BRY-97 Am. West Coast, 2 pakker

Fremgangsmåte:
Meskes på 66°C i 60 minutter. Kokes i 60 minutter. 
Humlen tilsettes iht. beskrivelse på humleposene.
Gjæres på ca. 20°C

Tilsett 6g sukker pr liter øl når ølet settes på flaske, la karbonere ved 20-28°C i ca 14 dager før settes kjølig. Benytt ca. halv sukkermengde ved naturlig karbonering på fat.

Link til detaljert beskrivelse og veiledning av Tores singel hop IPA, A4 utskriftsformat

 

Tores Singel Hop IPA er et såkalt all-grain sett (knust korn), utviklet og produsert ved vårt produksjonsanlegg i Grimstad.

Her har vi blandemaskiner, mølle og pakkemaskiner hvor vi pakker ca 60 ølsett pr batch. All humle veies iht bruk, pakkes og vakumeres i egne poser slik at det bare er å klippe opp posen og bruke innholdet. Det følger også med tørrgjær. Om du har anledning bør du forsøke å rehydrere gjæren.

Maltet er veid opp iht oppskrift, for deretter å blandes i ca 30 minutter før maltet slippes i mølla og føres videre til vekt- og pakkemaskin. I pakkemaskinen blir mesteparten av luften sugd ut av posen med malt. Til slutt samles alt i ølsettesker som merkes iht innholdet.

Møllen kverner (skallknuser) maltet slik at det passer til de fleste bryggemaskiner som er på markedet, hvor det benyttes silbunn eller silkar. Graden av knusing passer også dersom du benytter meskepose (BIAB = Brew in a Bag).Utbyttet vi oppgir, dvs 72% er erfaringstall ved brygging på Beer Brew 30. Utbyttet du selv oppnår vil være avhengig av ditt utstyr og din bryggeteknikk, og vi kan derfor ikke garantere en spesifikk OG.

Våre ulike ølsett har ulikt innhold og mengde malt, og det vil derfor være enkelte bryggemaskiner som ikke har plass til all maltet. Velger du å gå ut over produsentens anbefaling vil du kunne oppleve lavere utbytte (mindre OG) og du kan også oppleve såkalt «stuck mash» (silen går tett og sirkulering/avrenning blir vanskelig).

 

Her er produsentenes egne anbefalinger av maltmengde. Se for øvrig brukerveiledning til ditt bryggeutstyr mht beregning av mengde vann ift mengde malt

Beer Brew 30, Generasjon 1 til 3

- silkar: max 7 kg

Beer Brew 30, basic og Automatic

- silkar: max 8 kg

- silbunn: max 9 kg

Beer Brew 60*, alle modeller

- silkar: max 15 kg

- silbunn: max 16 kg

*Ved brygging på Beer Brew 60 (BB60) benyttes 2 ølsett for å oppnå ca 50 liter vørter til gjæring.

 

Grainfather

- silkar: max 9 kg

 

Speidel Braumeister

- modell 10: max 2,8 kg

- modell 20: max 6 kg

- modell 50: max 13 kg

Teknisk info

Produktinformasjon

Volum 25 liter


Tilbehør
Support
Kundeanmeldelser
Gjennomsnittlig vurdering:
(5)
Ruben06.01.2021Upassende?
Tores singelhop Citra IPA allgrain ølseten frisk øl med mye sitrus-pregEt nydelig øl som blir vanvittig godt med lagring. Har klart å gjemme noen flasker for meg selv og hatt disse i snart 1 år, og resultatet nå er helt enestående: en mild rund smak, et skum som kan minne om Guinness i konsistens, kan absolutt anbefale dette. Vær obs på at dette øllet er noe hissig i gjæringen, har selv måtte bytte gjærlås opp mot 4 ganger for dagen under stormgjæringen
Tores singelhop Citra IPA allgrain ølseten frisk øl med mye sitrus-pregVeldig god og kraftig IPA, bør nok lagres litt lengre enn normalt, ble bare bedre og bedre med tiden. Men det har jeg erfart i større grad med IPA. Elsket fargen på dette ølet, skikkelig appetittelig!
Tores singelhop Citra IPA allgrain ølseten frisk øl med mye sitrus-pregFantastisk IPA som bare blir bedre jo lengre den får modne.