Oppskriften er inspirert av klassisk belgisk klosterbrygging, slik trappistmunkene tradisjonelt laget sine lyse tripler. Lys malt danner grunnlaget for en fyldig karakter, mens belgisk gjær bidrar med fruktige og krydrede toner. Tilsetning av kandissukker gir høy utgjæring og en tørr avslutning, slik stilen er kjent for.
Ølsettet er beregnet for 20L til gjæring.
I oppskriftsarket som følger med er det mulig å klippe ut label ferdig laget for Bishop Tap Handle!
Stil: Lys sterk Belgisk ale
Alkoholprosent: ca. 9,2%
Forventet OG: ca. 1.072. FG: ca. 1.002
Bitterhet: 30 IBU – moderat bitter
Farge: 8 EBC - halmgul
Innholder 5 kg knust malt:
Malt: Pilsner, Hvete og Peated malt (torvrøykt)
Humle: Magnum, Saaz og Columbus
Gjær: Fermentis Safbrew BE-256
Annet: 1 kg Lyst kandissukker, tilsettes siste 15 min av koketiden, røres godt ut
Meskes på 67°C i 60 minutter. Kokes i 90 minutter. Humlen tilsettes i henhold til beskrivelse på humleposene.
Gjæres på ca. 20°C.
Tilsett 8g sukker pr liter øl når ølet settes på flaske, og la karbonere ved 20-28°C i ca 14 dager før settes kjølig.
CO2 volum på fat: ca 3 - Se kullsyretabell her
Link til detaljert beskrivelse og veilledning, A4 utskriftsformat
Link til oppskriften i Brewfather
