Endelig er den her! Mango IPA er det desidert mest etterspurte ølsettet. Denne oppskriften har vi prøvd oss på flere ganger med forskjellige råstoffer, og endelig er vi 100% fornøyd med resultatet!
Dette er en lys og fin øl med nydelig sammensatt humle, som komplementerer mangosmaken perfekt!
Ølsettet lanseres som en serie med 3 varianter: Mango IPA, Ananas IPA og Pasjon & Mango IPA. - Velg din favorittsmak!
Ølsettet er beregnet for 20L til gjæring.
I oppskriftsarket som følger med er det mulig å klippe ut label ferdig laget for Bishop Tap Handle!
Alkoholprosent: ca. 5,1%. Forventet OG: ca. 1.052. FG: ca 1.013
IBU: ca. 16 – lite/moderat bitter. Farge: 10 EBC - halmgul
Innholder 4,6 kg
knust
malt:
Malt: Pilsnermalt, hvetemalt, melano light, dextrine og flaket havre
Humle: Azacca, Citra og El Dorado
Annet: Mango essens
Gjær: LalBrew Verdant IPA
Meskes på 68°C i 60 minutter. Kokes i 60 minutter. Humlen tilsettes i henhold til beskrivelse på humleposene.
Gjæres på ca. 20°C.
Tilsett 6g sukker pr liter øl når ølet settes på flaske, og la karbonere ved 20-28°C i ca 14 dager før settes kjølig.
CO2 volum på fat: ca 2,4 - Se kullsyretabell her
Link til detaljert beskrivelse og veilledning, A4 utskriftsformat
Link til oppskriften i Brewfather