Nutty Hopper er en moderne twist på en West Coast IPA. Maltbasen er 100% Low Colour Maris Otter, noe som vil gi den en lett nøtteaktig maltsmak. Humlingen er en kombinasjon mellom "typiske" West Coast-humler, samt moderne fruktige humler. Resultatet blir en forfriskende og lettdrikkelig IPA med deilig «dank» humlesmak av tropisk frukt.
Pro tip fra Westum: Ha en meske-pH på 5.2 og få sulfatnivået til 200-230 ppm for å få den typiske West Coast IPA-følelsen.
Ølsettet er beregnet for 20L til gjæring.
I oppskriftsarket som følger med er det mulig å klippe ut label ferdig laget for Bishop Tap Handle!
Stil: West Coast IPA
Alkoholprosent: ca. 7,5%. Forventet OG: ca. 1.066. FG: ca 1.009
IBU: ca. 70 – bitter. Farge: 7 EBC - halmgul
Innholder 6,3 kg
knust
malt:
Malt: Pale Ale Low Colour Maris Otter
Humle: Magnum, Nectaron, Simcoe og Idaho#
Gjær: LalBrew BRY-97
Meskes på 65°C i 60 minutter. Kokes i 60 minutter. Humlen tilsettes i henhold til beskrivelse på humleposene.
Gjæres på ca. 20°C.
Tilsett 7g sukker pr liter øl når ølet settes på flaske, og la karbonere ved 20-28°C i ca 14 dager før settes kjølig.
CO2 volum på fat: ca 2,6 - Se kullsyretabell her
Link til detaljert beskrivelse og veilledning, A4 utskriftsformat
Link til oppskriften i Brewfather
