Nutty Hopper Allgrain Kit Nutty Hopper Allgrain Kit

Nutty Hopper allgrain ølsett

Moderne twist på en west coast IPA

Varenr:110324

Inspirert av klassisk West Coast IPA, men med en moderne vri. Low Colour Maris Otter danner grunnlaget for en lett nøtteaktig maltprofil, mens kombinasjonen av klassiske og fruktige humler gir kompleksitet og friskhet. En oppskrift utviklet for deg som liker tydelig humlekarakter i balanse med malt.

Kjøp Nutty Hopper etiketter til flaske og boks her!

489,-Tilbudspris
699,-Ordinær pris
-+
20+på lager

BeskrivelseTeknisk infoTilbehørAlternativerSupportKundeanmeldelser
Beskrivelse

Inspirert av klassisk West Coast IPA, men med en moderne vri. Low Colour Maris Otter danner grunnlaget for en lett nøtteaktig maltprofil, mens kombinasjonen av klassiske og fruktige humler gir kompleksitet og friskhet. En oppskrift utviklet for deg som liker tydelig humlekarakter i balanse med malt.

Pro tip fra Westum: Ha en meske-pH på 5.2 og få sulfatnivået til 200-230 ppm for å få den typiske West Coast IPA-følelsen.

Ølsettet er beregnet for 20L til gjæring.
I oppskriftsarket som følger med er det mulig å klippe ut label ferdig laget for Bishop Tap Handle!

Stil: West Coast IPA
Alkoholprosent: ca. 7,5%. Forventet OG: ca. 1.066. FG: ca 1.009
IBU: ca. 70 – bitter. Farge: 7 EBC - halmgul

Innholder 6,3 kg knust malt:

Malt: Pale Ale Low Colour Maris Otter
Humle: Magnum, Nectaron, Simcoe og Idaho#
Gjær: LalBrew BRY-97

Meskes på 65°C i 60 minutter. Kokes i 60 minutter. Humlen tilsettes i henhold til beskrivelse på humleposene.
Gjæres på ca. 20°C.

Tilsett 7g sukker pr liter øl når ølet settes på flaske, og la karbonere ved 20-28°C i ca 14 dager før settes kjølig.
CO2 volum på fat: ca 2,6 - Se kullsyretabell her

OBS: Oksidering
Oksidering skjer når ølet utsettes for oksygen etter at gjæringen har startet. Noen ølstiler er mer følsomme for dette, særlig humlerike øl som NEIPA, IPA og West Coast IPA. Oksidering kan føre til usmaker og redusert holdbarhet, så det er lurt å ta noen enkle forholdsregler.

Unngå all kontakt med oksygen etter påbegynt gjæring:

  • Husk å flushe med CO2 etter tørrhumling. Bruk gjerne Hop Bong om du har Fermzilla eller Kegmenter
  • Ved gjæring under trykk, bruk Slangesett for lukket overføring til fat
  • Det anbefales å bruke fat
  • Flasking frarådes, da det er vanskelig å unngå oksidering ved flasking.

Les mer fat og utstyr her

Link til detaljert beskrivelse og veilledning, A4 utskriftsformat 
Link til oppskriften i Brewfather

 

Teknisk info

Produktinformasjon

Bruksområde Øl
Volum 20 liter


Tilbehør
Alternativer
Support
Kundeanmeldelser