"Hjelp det er Juleferie" er og forblir en av de beste julefilmene som finnes. Som ølnerd kan man kanskje skille seg litt ut fra resten av familien, og bli familiens egen "Cousin Eddie".
Det er dette som er Westums inspirasjon til denne oppskriften – en New England IPA laget for å gi en frisk kontrast til julens mange inntrykk. Brygget med rikelig humle for fruktig aroma og myk balanse, slik stilen er kjent for.
Espen Westum, bedre kjent som "Westum hjemmebryggeri" i sosiale medier, har fått internasjonal oppmerksomhet for sitt kompromissløse angrep på hjemmebrygging!
Følg galskapen her:
Westum Hjemmebryggeri på Facebook
Westum Hjemmebryggeri på Instagram
Westum Hjemmebryggeri på YouTube
Ølsettet er beregnet for 20L til gjæring.
I oppskriftsarket som følger med er det mulig å klippe ut label ferdig laget for Bishop Tap Handle!
Stil: New England IPA
Alkoholprosent: ca. 7,9%. Forventet OG: ca. 1.079. FG: ca 1.019
IBU: ca. 32 – lite/moderat bitter. Farge: 11 EBC - halmgul
Innholder 7 kg knust malt:
Malt: Pilsnermalt, Speltmalt og havremalt
Humle: Eclipse, El Dorado, Azacca, Galaxy, Amarillo og BRU-1
Gjær: WLPD066 London Fog tørrgjær
Meskes på 69°C i 75 minutter. Kokes i 60 minutter. Humlen tilsettes i henhold til beskrivelse på humleposene.
Gjæres på ca. 20°C.
Anbefales på det sterkeste å bruke lukket overføring til fat.
Tilsett 6g sukker pr liter øl når ølet settes på flaske, og la karbonere ved 20-28°C i ca 14 dager før settes kjølig.
CO2 volum på fat: ca 2,4 - Se kullsyretabell her
Link til detaljert beskrivelse og veilledning, A4 utskriftsformat
Link til oppskriften i Brewfather
