Ølsettet Old School IPA er en tidmaskin som tar deg med tilbake i tid, til den gang IPA’n var gyllen i fargen og hadde en markant bitterhet.
Ølet er toppet opp med udødelige klassikere som Columbus, Cascade, Chinook, Amarillo og Simcoe og man er garantert en nostalgisk aroma når denne slippes i glasset!
Labelen til dette ølsettet har blitt tagget av Andreas Näumann fra Grimstad. Det ferdige verket har fått hedersplass ute på lageret vårt!
Se video lenger nede på siden for timelapse av kunstverket!
Stil: American IPA
Alkoholprosent: ca. 7,0%. Forventet OG: ca. 1.066. FG: ca 1.013
IBU: ca. 64 – Bitter. Farge: 17 EBC - Ravfarget
Innholder 6,15 kg
knust
malt:
Malt: Pale ale malt, Hvetemalt, Cara Clair, Carahell og Caramunich I
Humle: Columbus, Cascade, Chinook, Amarillo og Simcoe
Gjær: Lallemand Lalbrew BRY-97
Meskes på 67°C i 60 minutter. Kokes i 60 minutter. Humlen tilsettes i henhold til beskrivelse på humleposene.
Gjæres på ca. 20°C.
Tilsett 6g sukker pr liter øl når ølet settes på flaske, og la karbonere ved 20-28°C i ca 14 dager før settes kjølig.
CO2 volum på fat: ca 2,4 - Se kullsyretabell her
OBS: Oksidering
Oksidering skjer når ølet utsettes for oksygen etter at gjæringen har startet. Noen ølstiler er mer følsomme for dette, særlig humlerike øl som NEIPA, IPA og West Coast IPA. Oksidering kan føre til usmaker og redusert holdbarhet, så det er lurt å ta noen enkle forholdsregler.
Unngå all kontakt med oksygen etter påbegynt gjæring:
- Husk å flushe med CO2 etter tørrhumling. Bruk gjerne Hop Bong om du har Fermzilla eller Kegmenter
- Ved gjæring under trykk, bruk Slangesett for lukket overføring til fat
- Det anbefales å bruke fat
- Flasking frarådes, da det er vanskelig å unngå oksidering ved flasking.
Les mer fat og utstyr her
Link til detaljert beskrivelse og veilledning, A4 utskriftsformat
Link til oppskriften i Brewfather
