Baltic Porter Limited Edition
En fyldig porter med mye smak. Sødmen av malten kommer godt frem. Det følger med 20 gram Styrian Goldings humle, som skal tilsettes etter 7 dagers gjæring.
En Baltisk Porter er en lager, men med den medfølgende gjæra M54, kan denne gjæres på 18-20 grader.
Antall liter ferdig produkt: ca 18 liter
Alkoholprosent: ca 5,8%
Bitterhet: 3/5
IBU: 22-28
Farge: Sort
Gjær: M54 Californian Lager
Anbefalt gjæringstemperatur: 18-20°C
*Estimert SG; oppgitt mål for mengde restsukker (Specific Gravity, målt med hydrometer når ferdig utgjæret. Omtales også som FG = Final Gravity). SG-verdiene finnes her: https://mangrovejacks.com/pages/sg-readings
Posen settet kommer i består av 2 adskilte lommer som inneholder det flytende konsentrat samt tørrgjær og de øvrige tilsetningsstoffene.
Til dette ekstraktsettet vil du i tillegg trenge 1,2 kg Pure Liquid Malt Extract, eller 1,4 kg Beer Enhancer for å oppnå ønsket alkoholprosent.
Nyhet:Beer Enhancer 2 kan brukes sammen med ølsettene fra Mangrove Jack's for å få en renere maltsmak og et bedre resultat, enn ved bruk av dextrose/glukose.
Beer enhancer består av en blanding av maltekstrakt, fruktose- og glukosesirup.
Det anbefales å rehydrere tørrgjæren før bruk. Kok opp ca 1 dl vann til 1 pakke gjær. Deretter avkjøles vannet til ca den anbefalte gjæringstemperaturen. Dryss i den tempererte tørrgjæren, la stå i ca 10 minutter. Benytt en desinfisert skje til å røre ut gjæren. La gjæren stå i ytterligere 10 minutter. Deretter er den klar til bruk.
Klikk
her
for å lese en oversatt versjon av fremgangsmåten for å lage øl av ekstrakt:
se også https://cdn.shopify.com/s/files/1/0195/8620/files/V3_MJ_GENERIC_INST_HR.pdf